Țigări în valoare de peste 348.000 lei confiscate la frontiera de nord

 

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au desfășurat mai multe acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări în urma cărora au descoperit și confiscat 39.930 de pachete cu țigări, în valoare de 348.100 lei, ce urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere din România.

* În data de 27.06.a.c, în jurul orei 8,00, o patrulă a poliției de frontieră din cadrul sectorului PF Sighetu Marmației, aflată în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a oprit pentru control pe raza municipiului Sighetu Marmației, o autoutilitară marca Nissan.

Autoutilitara, înmatriculată în Romania, era condusă de un cetățean ucrainean, Vasyl Z., de 30 ani, domiciliat în Ucraina.

Existând suspiciuni că în aceasta s-ar afla produse interzise deținerii, polițiștii de frontieră au efectuat un control asupra mașinii ocazie cu care au descoperit o impresionantă cantitate de țigări și anume 53 de colete.

Bărbatul împreună cu autoturismul a fost dus la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii celor 53 de colete s-a constatat că este vorba de 26.500 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 236.000 lei.

Cetățeanul ucrainean este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Totodată autoturismul folosit la transportul țigărilor a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

* Lucrătorii din cadrul aceluiași sector au mai descoperit la aproximativ 20m de malul râului Tisa 4 colete cu țigări.

Acestea au fost duse la sediul sectorului iar în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 2.000 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 17.800 lei.

În cauză se efectuează verificări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

* Tot în data de 27.06.a.c., în jurul orei 10,00, un echipaj al poliției de frontieră de la Sectorul PF Izvoarele Sucevei aflat în misiune a descoperit în apropierea frontierei de stat două colete care conțineau cantitatea de 2.430 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de 24.300 au fost ridicate în vederea confiscării iar în continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate.

* În data de 27 iunie 2015, în jurul orei 20.00, o patrulă a poliției de frontieră din cadrul Sectorului PF Valea Vișeului — ITPF Sighetu Marmației a observat mai multe persoane care transportau către interior colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au procedat la interceptarea și somarea prin voce a celor în cauză, moment în care bărbații au abandonat coletele și s-au retras pe teritoriul ucrainean.

Imediat au fost anunțate autoritățile de frontieră vecine în vederea luării măsurilor ce se impun.

În zona au fost descoperite 18 colete care conțineau cantitatea de 9.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană în valoare de 80.000 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare polițiștii de frontieră fac cercetări pentru identificarea celor implicați în activitatea infracțională.


Sursa: amosnews.ro

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?