Harta calităţii drumurilor din România, INTERACTIVĂ

 
Harta calităţii drumurilor din România, interactivă
Harta calităţii drumurilor din România, interactivă

În urmă cu ceva timp, o iniţiativă proprie, fără a urmări un scop comercial, ducea la crearea unei hărţi a calităţii drumurilor din România. Acolo sunt date reale, nu sunt informaţii ale autorităţilor, ale administratorilor drumurilor, ci ale utilizatorilor acestora. Ai dat cu maşina într-o groapă, ai „raportat” şi informaţia a devenit bază pentru harta respectivă, scrie tion.ro.Iată că împreună cu trei studenţi masteranzi la Departamentul de Geografie al Universităţii de Vest, harta a ajuns la un alt nivel. Aceasta este interactivă, iar fiecare persoană interesată poate vedea pe harta respectivă drumul pe care vrea să-l parcurgă și poate consulta părerile șoferilor legate de calitatea șoselei.

Informaţiile furnizate de şoferi au devenit bază pentru clasificarea drumurilor, fiecare şosea importantă, inclusiv multe drumuri judeţene importante, au fost catalogate, fiecare calitate are alocată o anumită culoare. Datele sunt culese din proiectul OpenStreetMap, realizat chiar pe baza contribuţiei utilizatorilor. Sunt clasificate aproximativ 20.000 de sectoare de drum, unite ulterior în sectoare de drumuri mai mari. Mare parte dintre drumuri, mai ales cele principale, sunt analizate chiar şi în interiorul localităţilor.


Harta este disponibilă aici.

Pentru informații, mutați cursorul peste un sector de drum. Pentru a vedea harta pe tot ecranul, folosiți a treia iconiță din stânga sus (Fullscreen). Harta interactivă se află într-o primă variantă și a fost realizată pe baza datelor disponibile la 9 ianuarie 2015.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?