Guvernul României, dat în judecată pentru cruzime împotriva animalelor (FOTO ŞOCANTE)

 

Organizația Animals Internațional dă in judecată Guvernul pentru tortură planificată asupra animalelor. Organitaţia acuză executivul atât de faptul că a încălcat regulile UE privind bunăstarea animalelor, permiţând, prin ministerul Agriculturii, ca transportul să fie făcut de o firmă kuweitiană acuzată de statul australian de moarte a 1,5 milioane de oi, din cauza condiţiilor improprii de transport. În ciuda protestelor şi atenţionărilor, vineri dimineaţă a început îmbarcarea a 70.000 de animale pe "nava morţíi"

"A început încarcarea Titanicului Animalelor, nava Al Shuweikh cu 70.000 de oi. Animals International dă în judecată Guvernul României pentru încălcarea deliberată a legislației și cere Comisiei Europene să demareze infringement împotriva autorităților corupte de la București," a postat Animals Internationals pe reţelele de socializare.

Organizaţia precizează că, potrivit regulamentului UE, pentru bunăstarea animalelor, acestea nu pot fi transportate în condiţiile în care temperatura din  în timpul transportului nu permite transportul când în camioane sau vapoare temperatura depășește 35°C, în condiţiile în care în zona Golfului Persic temperaturile externe depăşesc 50°C la umbră.

În replică, ministrul Agriculturii, Petre Daea a afirmat că nu va opri exportul, pentru că obligaţia României este de a verifica doar la plecarea din port dacă sunt respectate toate condiţiile de bunăstare pentru ovine, iar ulterior răspunderea revine transportatorului.

Nava care va transporta 70.000 de oi din România în zona Golfului este operată de firma KLTT/Al Mawashi, aflată în mijlocul unui proces internaţional cu Statul australian, cara o acuză de moartea a peste 1,5 milioane de oi pe ruta spre Golful Persic, din cauza condiţiilor improprii. Firma este interzisă în Australia, Scandalul a izbucnit după ce Animals International a publicat filmări care dezvăluie condiţiile atroce de pe vapor.

imagini; arhiva/Animals InternationalAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Radio Evevan !
12 Jul 22:10
Oile sint atit de ieftine incit turbanistii isi permit sa omoare jumate pe drum ... e mai ieftin decit sa instaleze aer conditionat si sa le hraneasca, care scapa inseamna ca sint bune de taiat in sunet de rugaciune pioasa ...
Răspunde
0 0
Vio
12 Jul 19:38
Guvernul a fost dat in judecata pt. cruzime impotriva oamenilor , este acelasi guvern, tratamentul animalelor spune multe despre om, adica acest 'ministru al agriculturii' trebuia si el imbarcat langa mioarele pe care le iubeste asa mult.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?