Guvernul Italiei vrea să ceară UE să anuleze decizia de mutare a Agenției Medicamentului în Olanda

Guvernul Italiei va cere UE să anuleze decizia de mutare a Agenției Europene a Medicamentului în Olanda, insistând pentru transferul în orașul italian Milano.Oraşele Milano şi Amsterdam au ajuns în finala pentru desemnarea noului sediu al Agenţiei Europene a Medicamentului după ieşirea Marii Britanii din UE. Dat fiind că ambele oraşe primiseră acelaşi număr de voturi, oficialii europeni au decis prin tragere la sorţi, în noiembrie 2017, că viitorul sediu al Agenţiei Medicamentului va fi în Amsterdam, scrie Mediafax.

Însă directorul Agenţiei Europene a Medicamentului, Guido Rasi, a declarat luni că noul sediu nu a fost construit încă, iar spaţiul tranzitoriu oferit de olandezi "nu este optim", fiind "pe jumătate" din suprafaţa care este acum la Londra.

În acest context, preşedintele Camerei Deputaţilor din Italia, Laura Boldrini, ministrul italian al Sănătăţii, Beatrice Lorenzin, preşedintele regiunii Lombardia, Roberto Maroni, şi primarul oraşului Milano, Beppe Sala, au manifestat disponibilitate de a oferi imediat spaţiul adecvat pentru Agenţia Europeană a Medicamentului.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?