Guvernul de la Chișinău, demis. Când vor începe negocierile pentru următoarea alianță pro-europeană

 

Partidul Liberal Democrat din Republica Moldova (PLDM) a anunțat, vineri, după demiterea Guvernului Streleț de către Parlamentul de la Chișinău, că acordul de constituire a Alianței pentru Integrare Europeană (AIE) poate fi considerat reziliat. În același timp, Partidul Democrat (PDM) intenționează să demareze, vineri, negocieri în vederea constituirii unei noi majorități pro-europene, liberalii și parlamentarii neafiliați răspunzând favorabil la acest apel, informează Radio Chișinău.

Partidul Democrat, ai cărui reprezentanți au votat alături de socialiști și comuniști pentru demiterea Guvernului condus de Valeriu Streleț, a anunțat că nu va crea alianțe de centru stânga și optează pentru crearea unei noi majorități pro-europene. Liderul formațiunii, Marian Lupu, a declarat că în cel mai scurt timp va lansa invitația pentru inițierea discuțiilor.

Liderul Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, a declarat că nu există altă soluție decât reluarea discuțiilor pentru formarea unui nou guvern.

La rândul său, Iurie Leancă, liderul unui grup de deputați neafiliați, consideră necesară reluarea convorbirilor pentru crearea unei majorități parlamentare.

Partidul Democrat a încălcat acordul de constituire a AIE, iar Partidul Liberal Democrat va decide cum va acționa în continuare, a anunțat vicepreședintele PLDM, Vadim Pistrinciuc. El a menționat că formațiunea pe care o reprezintă va avea anumite condiții înainte de semnarea unui nou acord.

Alianța pentru Integrare Europeană-III a fost creată la sfârșitul lunii iulie, aceasta fiind cea mai scurtă coaliție de guvernare din 2009 până în prezent. Disputele în alianță s-au amplificat după ce acum două săptămâni liderul PLDM, Vlad Filat, a fost reținut, fiind învinuit de corupție și trafic de influență.

În prezent în parlament sunt 45 de deputați socialiști și comuniști, 51 de deputați ai PLDM, PDM și PL și cinci deputați neafiliați.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?