Greva minerilor din Gorj continuă! Sistemul energetic, în pericol

 

Greva minerilor din Gorj continuă. După patru ore de discuții, reprezentanții ministerului Economiei au promis că minerii vor primi vouchere de vacanță, însa referitor la creșterea salariilor încă se cauta soluții.

Ministerul Energiei a anunțat că toate aceste lucruri se pot concretiza doar dacă sindicatele vor notifica oficial începerea negocierilor într-un cadru legal, care înseamnă reluarea programului de lucru.

Greva minerilor de la Complexul Energetic Oltenia (CEO) este ilegală în acest moment, iar angajaţii companiei vor primi vouchere de vacanţă de la 1 mai dacă urmează paşii legali, a declarat, luni, Doru Vişan, secretar de stat în Ministerul Energiei, la finalul întâlnirii cu liderii sindicali aflaţi în grevă.

Toate aceste lucruri se pot concretiza doar dacă sindicatele vor notifica oficial începerea negocierilor într-un cadru legal, care înseamnă reluarea programului de lucru.

"Suplimentar, Ministerul Energiei s-a angajat şi va duce la îndeplinire programul de promovare a şase hotărâri de guvern privind exproprierile în zona Olteniei pentru crearea de noi fronturi de lucru, pentru ca să crească producţia de cărbune în acea zonă", a completat el.

Potrivit lui Vişan, CE Oltenia are stocuri de lignit care îi ajung pentru o săptămână.

Luni dimineața, muncitorii de la Pinoasa, Lupoaia, Peșteana și Roșia s-au solidarizat cu cei de la Jilț, Roșiuța, Motru și Tismana. Peste 3.000 de mineri refuză să lucreze până când nu le vor fi soluționate revendicările. Aceștia își doresc salarii mai mari, vouchere de vacanță, dar și angajări în sectorul de producție al gigantului energetic.

Între timp, Complexul Energetic Oltenia a anunțat că va plăti salariile pe luna decembrie și că vor redistribui încă 100 de lei pentru fiecare angajat din banii rămași necheltuiți din fondul de salarii din 2018.

Din cauza grevei, livrările de cărbune către termocentrala Turceni s-au stopat, iar un grup al structurii energetice a fost oprit din lipsa materiei prime.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
legestart.ro/opinie-paradoxuri-fiscale-evaziunea-fiscala-legala
14 Jan 14:02
Statul nu vede, nu aude, nu intervine, de circa 27 de ani, la numeroase din aceste societăţi comerciale, care au pierderi anuala dar isi maresc capitalul social iar patronii arunca cu bani si fac cheltuieli incredibile, mărind în schimb povara fiscală a contribuabililor oneşti, în special a celor persoane fizice, chiar şi în condiţiile în care, în unele perioade:
-pe calea evaziunii fiscale „legale” şi ilegale s-a ajuns să se sustragă peste 40% din veniturile cuvenite bugetului de stat (chiar până la 60% conform unor puncte de vedere susţinute de persoane care au deţinut funcţii importante în conducerea ţării [1]), iar
-gradul de sărăcie a cuprins circa o treime din populaţia ţării, în timp ce discrepanţele sociale devin catastrofale.
Efectiv, într-o asemenea ţară şi în asemenea condiţii, este vorba de o „politică fiscală evazionistă” în care se ia de la cei mulţi şi săraci şi se dă la cei puţini şi bogaţi.
Răspunde
0 0
Evaziunea fiscală „legală” - Paradoxurile fiscale romanesti ... PREMEDITATE
14 Jan 13:57
Se numesc paradoxuri fiscale enunțurile legislative ciudate, absurde, interpretabile contradictoriu, pe baza cărora unii contribuabili se sustrag, „la umbra legii”, „fără încălcarea legii”, de la plata unor obligaţii bugetare.
Prevederile legale neclare, ambigui, confuze, susceptibile de interpretări diferite, chiar contradictorii, care sunt folosite în înfăptuirea a numeroase şi „elegante” forme de evaziune fiscală „legală” sunt cauzate:
-atât de gravele erori în conceperea şi în elaborarea unor prevederi legale,
-cât şi de conceperea, cu bună ştiinţă, a acestora, şi „scăparea” lor în legislaţia fiscală.
Sustragerea de la plata unor obligaţii fiscale, însuşirea necuvenită a unor sume (venituri) de la buget, pe calea returnărilor, restituirilor, rambursărilor de obligaţii fiscale, şi a unor nemeritate facilităţi fiscale, prin interpretarea şi prin aplicarea, ca fiind legală, a unei prevederi legale ciudate, absurde, interpretabilă contradictoriu în interpretare şi în aplicare, constituie unul din marile paradoxuri fiscale.
egislaţia fiscală din România, de după anul 1989, este o „legislaţie a paradoxurilor fiscale”, generatoare de:
-evaziunea fiscală „legală”, înfloritoare pentru marii contribuabili;
-diminuarea masivă a veniturilor bugetare, cu până la 60% în perioadele de vârf;
-creştere a poverii fiscale şi a sărăciei pentru marea majoritate a contribuabililor oneşti şi a cetăţenilor.
Onestitatea celor mai mulţi contribuabili, precum persoanele fizice, trebuie înţeleasă şi prin faptul că, practic, aceştia nu au nicio posibilitate de a se sustrage de la plata impozitelor, în special a celor cu stopaj la sursă (nu se achită venitul până nu se reţine impozitul), precum impozitul pe salariu, impozitul pe venit, impozitul pe dividende, contribuţiile sociale etc.
În plus, aceştia nu au nicio posibilitate de a interveni, la nivelul
Răspunde
0 0
Semaca
14 Jan 11:39
pentru ciocoime important este doar confortul si bunastarea infractorilor si asigurarea salariilor jandarmerie ...
Răspunde
0 0
Semaca
14 Jan 11:29
ciocoimea rosie PLATESTE doar slugile de care are nevoie imediat, restul sint IOBAGI. Au demolat tara, au dezbinat poporul in profunzime (judecatorii se cearta intre ei, procurorii, militarii, medicii, profesorii, muncitorii, pensionari, ... fiecare impotriva tuturor), au promovat si favorizat infractorii in dauna poporului muncitor, au gonit si umilit milioane de romani, au umplut structurile statului de analfabeti, incompetenti si rau voitori ... demoleaza totul mai rau ca niste sobolani ...
Răspunde
0 0
Marius
14 Jan 09:05
Securitatea energetica a Romaniei este pusa in pericol de mafia din sistem...ministrul (bate vantul de ne rupe) Anton trebuia si plece de urgenta in Gorj nu sa stea in fotoliu cand tara e in prag de colaps energetic. CEO, cel mai mare producator de energie din tara este suprataxat miseleste in timp ce asa zisi investitori privati prospera pe banii statului si al companiilor de stat. Asasinstul economic continua in romania, CEO, HIDROELECTRICA, ROMGAZ, sunt ultimile bastioane...pe cale de disparitie
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?