Greşeala pe care o faci zilnic şi te îmbolnăveşte de CANCER fără să ştii

 

Potrivit unui studiu publicat anul acesta în Cancer Research, cercetătorii au aflat că există o legătură între dietele occidentale și cancer.Cercetătorii de la Universitatea Anderson Cancer Center din Texas au făcut patru studii pe șoareci, nevoiți să urmeze șase diete diferite. Șase luni mai târziu, aceștia au descoperit că în dieta controlată cu amidon, aproximativ 30% dintre șoareci aveau tumori măsurabile. Totuși, în dieta bogată în zahăr, 50-58% dintre șoareci au dezvoltat tumori mamare.

„Am descoperit că zahărul în cantități ridicate din cadrul dietei șoarecilor poate fi comparat cu cel din cadrul dietelor occidentale ce duc în mod normal la tumori și metastaze”, a declarat profesorul Peiying Yang pentru msn.com. Acesta a mai afirmat că apariția cancerului este cauzată în principal de substanța 12-LOX și de un acid gras numit 12-HETE.

Studiile din trecut au ajuns la concluzia că o cantitate mare de zahăr are un impact direct asupra dezvoltării cancerului de sân, iar inflamația are un rol decisiv în acest sens. Totuși, studiul de față este puțin diferit.

În studiul publicat în Cancer Research a fost folosită o abordare diferită în examinarea efectelor directe pe care zahărul le are în dezvoltarea cancerului la sân și au fost folosite animale de laborator în examinarea acestor mecanisme specifice bolii.

Cercetătorii ne sfătuiesc să ne schimbăm dietele și să consumăm zahăr în cantități moderate. Aceștia afirmă că băuturile cu zahăr, în mod special, pot contribui la apariția multor probleme de sănătate, inclusiv obezitate, boli de inimă și cancer.

Așadar, pentru a evita apariția cancerului la sân, cel mai bun lucru pe care îl poți face este să consumi zahăr în cantități moderate sau să renunți la alimentele bogate în zahăr definitiv.

 

Sursa

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?