Greşeala pe care o facem toţi când utilizăm maşina de spălat

 
Greşeala pe care o facem toţi când utilizăm maşina de spălat
Greşeala pe care o facem toţi când utilizăm maşina de spălat

La începuturi, se spălau la râu. Apoi în albii sau ligheane. După care s-a inventat mașina de spălat, iar spălatul de mână a devenit amintire. Deși este o activitate veche de când lumea, spălatul rufelor mai are totuși multe secrete.

Să descoperim împreună, în cele ce urmează, care sunt cele mai eficiente trucuri pentru spălarea rufelor. Însușește-ți-le, aplică-le și prelungește astfel viața hainelor preferate.

Închide fermoarele

Primul lucru pe care trebuie să-l faci atunci când introduci în mașina de spălat o haină prevăzută cu fermoar este să închizi fermoarul. În acest fel, previi deformarea obiectelor vestimentare.

Întoarce hainele pe dos

Unul dintre cele mai eficiente trucuri pentru spălarea rufelor pe care, probabil, multe dintre voi îl știți, este întoarcerea pe dos a acestora înainte de a le băga la spălat. În acest fel, țesătura este protejată, iar haina va arăta mult mai bine pentru mai mult timp decât dacă ai spăla-o pe față.

Spală laolaltă hainele purtate împreună

Un alt truc foarte interesant și foarte practic este spălarea laolaltă a hainelor care sunt purtate, de obicei, împreună. Ideea este ca hainele purtate împreună să se învechească în același ritm.

Ai o pereche de blugi la care porți, de obicei, aceleași 4-5 pulovere? Spală-le împreună. Ai o fustă la care asortezi doar 3-4 bluze? Spală-le și pe acestea împreună. Totuși, nu uita de criteriul culorii. Nu aplica acest truc decât dacă piesele vestimentare băgate la spălat au culori apropiate.

Nu folosi apă fierbinte

De regulă, majoritatea mașinilor de spălat de tip nou au programe de spălare delicată care nu îți permit să crești foarte mult temperatura apei. Totuși, dacă mașina ta de spălat nu își reglează singură temperatura, evită să o crești foarte mult. O temperatură a apei de 30-40 de grade Celsius este suficientă char și în cazul celor mai murdare haine. Există haine care intră la apă, în special cele realizate din bumbac, dacă sunt spălate la o temperatură ridicată.

Sursa: avantaje.ro

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?