Greșeala făcută de un deputat USR la alegeri. Ce sancțiune a primit?

 

Deputata USR Cristina Iurişniţi a fost reclamată duminică, la Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Bistriţa-Năsăud, după ce şi-a fotografiat buletinul de vot pe care aplicase ştampila şi a postat imaginea pe pagina sa de socializare.

Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud a fost sesizat de Biroul Electoral Județean cu privire la cazul parlamentarului care a postat pe pagina personală de pe o rețea de socializare o fotografie cu buletinul de vot cu mențiunea ”VOTAT”. În acest caz, oamenii legii au dispus aplicarea unei sancțiuni contravenționale. 

Potrivit președintelui Biroului Electoral Județean Bistrița-Năsăud, Reghina Berari, în cazul plângerii formulate de PSD Bistrița-Năsăud în care era vizată Cristina Iurișniți, s-a dispus sesizarea Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud. ”În plângerea formulată împotriva postării făcute de doamna Cristina Iurișniți, noi am emis o decizie, în care am dispus înlăturarea de pe rețeaua de socializare a buleinului de vot și am sesizat Inspectoratul de Poliție al județului Bistrița-Năsăud pentru a verifica dacă sunt îndeplinite condițiile răspunderii contravenționale”, a declarat Reghina Berari.

În acest caz, IPJ Bistrița-Năsăud a decis aplicarea unei sancțiuni de 2.000 de lei.

”În urma verificărilor, în acest caz s-a dispus aplicarea unei sancțiuni contravenționale cu amendă pentru continuarea propagandei electorale. Amenda este în valoare de 2.000 de lei”, a declarat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Reamintim că deputatul Cristina Iurișniți a fost reclamat duminică, la Biroul Electoral Județean după ce a postat pe pagina personală de pe o rețea de socializare o fotografie cu buletinul de vot cu mențiunea ”VOTAT”, subiectul fiind prezentat de Realitatea de Bistrița:Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Mihai
10 Nov 22:55
Ce mare secret a putut sa dezvaluie?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?