Google, măcinat de scandaluri sexuale. Cum a fost protejat creatorul Android de acuzaţii grave

 
Creatorul Android, acuzat de comportament sexual nepotrivit
Creatorul Android, acuzat de comportament sexual nepotrivit

Google a concediat în ultimii doi ani 48 de angajaţi, printre care şi 13 directori, din cauza unor acuzaţii de hărţuire sexuală.Într-o scrisoare trimisă angajaţilor, CEO-ul Sundar Pichai a transmis că Google ia o atitudine dură faţă de comportamentul nepotrivit.

Mesajul şefului Google vine după dezvăluirile făcute ieri de New York Times, conform cărora Google i-a oferit în 2014 lui Andy Rubin, creatorul software-ului Android, un exit-bonus în valoare de 90 de milioane de dolari.

Felul în care Rubin a părăsit compania a atras atenţia asupra unor acuzaţii de comportament sexual neadecvat şi a atitudinii pe care Google a avut-o în acest caz, scrie New York Times.

Ceea ce Google nu a făcut public a fost faptul că o angajată l-a acuzat pe Rubin de comportament sexual neadecvat. Femeia, cu care Ruben avea o relaţie extraconjugală, a spus că acesta a forţat-o să facă sex oral într-o cameră de hotel în 2013, potrivit informaţiilor venite din partea a doi directori ai companiei care sunt familiari cu incidentul.

Google a investigat cazul şi a concluzionat că ceea ce femeia a susţinut este credibil, potrivit surselor citate mai sus, care au dorit să rămână sub protecţia anonimatului. Ruben a fost notificat şi Larry Page i-a cerut demisia.

Google ar fi putut să-l concedieze pe Rubin şi să-l plătească cu o sumă modică, scrie Adevarul.ro. În schimb, compania i-a acordat un pachet de 90 de milioane de dolari când acesta a părăsit compania. Banii au fost plătiţi în rate lunare de aproximativ 2 milioane de dolari, timp de patru ani. Ultima rată este programată pentru luna viitoare.

Rubin este unul dintre trei directori pe care Google i-a protejat în ultimul deceniu, după ce aceştia au fost acuzaţi de comportament sexual neadecvat.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?