Fostul președinte al Poloniei, Lech Walesa, demers inedit. Ce a cerut trupei ”Rolling Stones”

 

Fostul preşedinte polonez Lech Walesa a făcut sâmbătă apel la trupa Rolling Stones, în concert duminică la Varşovia, să sprijine lupta polonezilor pentru apărarea libertăţii, în contextul masivelor proteste față de reformele judiciare angajate de guvernul conservator, scrie AFP, citat de hotnews.ro."Mulţi oameni în Polonia apără libertatea, însă au nevoie de sprijin. Dacă aţi putea spune sau face ceva în timpul trecerii voastre prin Polonia, acest lucru ar însemna cu adevărat ceva important pentru ei", a scris pe Facebook fostul lider al sindicatului Solidaritatea, relatează AFP.

Apelul lui Lech Walesa, laureat al Premiului Nobel pentru Pace în vârstă de 74 de ani, către cel mai mare grup de rock & roll încă în activitate, survine după o săptămână de criză în jurul Curţii Supreme din Polonia. 

Preşedinta în exerciţiu a Curţii, Malgorzata Gersdorf, refuză să îşi părăsească postul, în contextul în care preşedintele Andrzej Duda i-a transmis o scrisoare pentru a-i semnala că ea este la pensie. Partidul conservator Lege şi Justiţie (PiS) susține că reformele vizează eficienţa tribunalelor şi combate "casta coruptă a judecătorilor" ancorată.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?