Experimentul pe care specialiștii nu îl recomandă: ce pățești dacă mănânci doar de la fast food

 

Cu toate că știi că mâncarea de tip fast-food este cât se poate de nesănătoasă pentru organismul tău, tot nu te poți abține. Iată ce se întâmplă în organismul tău dacă consumi timp de două săptămâni doar mâncare ultra-procesată.

Specialiștii avertizează că alimentele precum: chipsurile, pizza, băuturile ultra-îndulcite și tot ce ține de fast-food sunt foarte periculoase pentru sănătatea ta, deoarece au conținut ridicat de zahăr și grăsimi. Însă, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la US National Institute of Health (NIH), pe lângă cantitatea bogată de calorii mai există o serie de factori care contribuie la luarea în greutate.

Ce efect are mâncarea de tip fast-food asupra organismului tău

În cadrul studiului, oamenii de știință au analizat 20 de adulți cu vârsta de 30 de ani, care au fost îmărțiți în două tabere. Astfel, unii au primit ca sarcină să mănânce alimente ultra-procesate timp de două săptămâni, în timp ce alții au urmat o dietă cu alimente neprocesate. Ambele diete presupuneau trei mese pe zi, alături de o gustare. Participanții au avut voie să mănânce oricât de mult doreau.

Rezultatele au arătat că cei care au mâncat mâncare ultra-procesată au consumat, în medie, cu 500 de calorii mai mult pe zi, prin comparație cu cei care mâncau alimente neprocesate. În plus, acesștia s-au îngrășat cu un kilogram, spre deosebire de cei care au mâncat sănătos.

„Motivul pentru care mâncărurile ultra-procesate îi fac pe oameni să mănânce cu 500 de calorii mai mult decât ar mânca în mod normal este că oamenii tind să le mănânce mai rapid. Astfel, ei consumă mai multe calorii pe minut, ducând la un exces înainte să apară senzația de sațietate. În timp, acest lucru duce și la creșteri în greutate", au declarat autorii studiului.

SursaAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?