Eveniment istoric, un modul spațial a ajuns pe Marte

 

Misiune NASA pe Marte. InSight, un dispozitiv spaţial al agenţiei, a aterizat luni pe suprafața Planetei Roșii, după ce a pătrus în atmosferă cu o viteză de cinci ori supersonică. Capsul a trimis și primul semnal după aterizare, semn că totul este în regulă și că misiunea propriu-zisă poate începe, potrivit smithsonianmag.com.InSight cântăreşte aproximativ 360 de kilograme, iar instrumentul lui central este un seismometru realizat de Agenţia spaţială franceză, alături de şase sensori pentru activitate seismică foarte performanţi şi un instrument de foraj care va oferi informaţii despre temperaturile din subteran. Cu ajutorul acestora, specialiştii de la NASA speră să afle mai multe informaţii despre formarea planetei Marte, iar studierea rocilor ar putea aduce indicii privind eventuale forme de viaţă din trecutul Planetei Roșii.

Din cele 43 de misiuni lansate spre Marte, doar 18 - toate fiind efectuate de NASA - au fost reuşite. Până în 2030, NASA speră să trimită pe Marte și prima misiune cu echipaj uman.

Dispozitivul spaţial are la bord şi un cip cu numele a două milioane şi jumătate de oameni, care s-au putut trece pe listă prin completarea unui formular online.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?