Ministrul Finanțelor n-a mai rezistat. Anunț despre violențele din 10 august

 
Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici

Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, a luat atitudine și a criticat vehement violențele din Piața Victoriei, din 10 august.

Eugen Teodorovici a scris că "demersul legitim al unor semeni ai noștri de a-și exprima, chiar și prin proteste de stradă, opiniile și convingerile, este umbrit de acțiunile incalificabile, de huliganism, de forță, de ură, ale unor specimene cu fețe umane, gata oricând să arunce cu noroi în acțiunile cetățenilor acestei țări".

Redăm postarea lui Eugen Teodorovici de pe Facebook.

""Cele mai importante două zile din viața ta sunt ziua în care te-ai născut și cea în care afli de ce”- Mark Twain.

De aceea, pentru mine, această zi valorează cât întreg anul care a trecut și, poate, chiar mai mult decât atât. A fost un an cu reușite, dar și cu multe provocări. Mi-aș dori ca, tot ceea ce am început să pot duce la bun sfârșit. Îmi doresc ca, peste încă un an, să pot vedea o națiune română schimbată în bine, îmi doresc sincer ca cei care și-au lăsat acasă copiii plecând să-și caute un rost pe alte meleaguri, să poată găsi, în anul ce va veni, motivația reîntoarcerii acasă, îmi doresc ca România să nu mai fie egala celorlalte state europene doar când vorbim de obligații și vreau să cred că noul an care, pentru mine, începe azi, să fie un an al reconcilierii naționale adevărate.

Îmi place să cred că nu mai e mult până ce națiunea română va conștientiza că România de mâine nu poate exista fără morală, fără credință și fără memorie, așa cum a spus Maiestatea Sa Regele Mihai I al României.

Din păcate însă, văd în aceste zile cum demersul legitim al unor semeni ai noștri de a-și exprima, chiar și prin proteste de stradă, opiniile și convingerile, este umbrit de acțiunile incalificabile, de huliganism, de forță, de ură, ale unor specimene cu fețe umane, gata oricând să arunce cu noroi în acțiunile cetățenilor acestei țări.

Nu în ultimul rând, parafrazându-l pe Octavian Paler, îndrăznesc să afirm că, pentru toți aceia care simțim românește, indiferent în ce colțuri ale lumii ne aflăm, România rămâne patria noastră, restul sunt doar țări", a scris Eugen Teodorovici pe Facebook.

Bilanțul protestelor din 10 august, din Piața Victoriei, a fost: 425 de persoane tratate de ambulanțe la fața locului și 63 de oameni duși la spitalele Floreasca și Elias. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
radu
12 Aug 14:03
Domnule ministru,

Daca ai fi inteligent ai intelege ca aveti o tare impotriva voastra. Daca ai fi barbat, te-ai delimita de netrebnicii zilei (liviu si pupezele netoate din dotare). Daca ai fi destept, ti-ai lua pe langa dumneata intelectualii integri tarati in mocirla pedesista, urat mirositoare pana si pentru votandul de rand, in care v-a tarat vataful teleormanean si ti-ai asuma un altceva de care tara asta chiar are nevoie.
Răspunde
0 0
Romanul
12 Aug 11:50
Da, au dreptul sa-si exprime opiniile chiar in strada, e tara lor si le-a fost dor de ea, de libertatea de a vorbi romaneste despre ei si neamul lor. Au dreptul sa fie ascultati, de cine vrea sa-i asculte si sa ii trateze ca pe niste romani, fratii nostri. Vorbiti, fratilor ! Ascultam.
Răspunde
0 0
Alexandru Ionescu
12 Aug 11:38
Hai Orlando! Spala-ti pacatul de a fi colaborat cu nenorocitul de Dragnea! Actioneaza pentru ca acest infractor sa plece de la sefia PSD si sa ajunga in puscarie, acolo unde-i este locul! Fa ceva important pentru tara ta! Macar din compasiune pentru nevinovatii schingiuiti de brutele cu chip uman din jandarmerie, la ordinul lui Dragnea si al jigodiei numita Carmen Dan.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?