Este prezent pe toate sticlele, dar nu ştiai ce înseamnă acest lucru. Mare atenţie, poate fi toxic!

 

Dacă ai privit vreodată atent o sticlă sau un recipient din plastic, atunci cu siguranță ai observat că fiecare are un anumit număr. Te-ai întrebat vreodată ce înseamnă?

De obicei, pe fundul sticlelor apare semnul săgeților care fac referire la reciclare. În interiorul triunghiului format de aceste săgeți apare și un număr. Și se pare că semnificația acestuia este deosebit de importantă.

Numărul 1. Apare pe sticlele de apă în general. Arată faptul că sticla se poate reutiliza în siguranță. De asemenea, numărul arată că avem de-a face cu recipiente în care se pot dezvolta bacterii.

Numărul 2. Arată că avem de-a face cu sticle de lapte sau de suc, ce pot fi reutilizate de câteva ori.

Numărul 3. Indică faptul că avem de-a face cu recipiente ce conțin material toxic (detergenți, soluții de curățat etc), motiv pentru care acestea nu se pot refolosi.

Numărul 4. Apare pe sticlele făcut din cel mai sigur material plastic, ce pot fi refolosite cu încredere.

Numărul 5. Indică faptul că este vorba despre alimente sau despre recipiente pentru medicamente. Poți refolosi în siguranță ambalajul.

Numărul 6. Apare de obicei pe ambalajele de la fast food, suporturile pentru ouă și farfurii de unică folosință. Nu trebuie niciodată să le refolosești!

Numărul 7. Apare de obicei pe sticlele de bebeluș sau pe biberoane. Oamenii de știință spun că în compoziția acestor materiale plastice intră substanțe nocive pentru organism, motiv pentru care ar trebui să eviți cât mai mult acest tip de produs.

Sursă: a1.roAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?