Este pregătit LITORALUL să-și aștepte turiștii?

 

Pentru că orice rază de soare ne umple de optimism, așteptăm cu nerăbdare să lăsam în urmă oboseala din cursul săptămânii și a zilelor monotone de la serviciu. Și cum putem să facem asta mai bine decât să ne prindem din urmă gândurile care au ajuns deja pe Litoral?



Trenurile au fost suplimentate, Autostrada Soarelui scurtează distanța și, de ce nu, zborurile cu un avion sau elicopter privat - toate duc rapid spre Litoral.

Ne primesc, oare, aşa cum ar fi firesc pentru o veritabilă minivacanţă, cu brațele deschise Mamaia, Mamaia Nord și Vama Veche pentru că turiști au fost meticuloși și au facut rezervări?! Se pare că plajele sunt încă în curs de amenajare sau chiar părăsite.

Restaurante, terase şi magazine închise, gustul lăsat cu câteva zile înainte 1 Mai este unul ciudat. Ar trebui să fim optimiști, să ne așteptăm la o mare de umbreluțe viu colorate.

Se pare că un lucru bun este că marea este încă rece, pentu că salvamarii vor fi cel mai probabil doar în staţiunea Mamaia, în celelalte staţiuni se așteaptă la turiști mai puțin temerari şi data de 1 iunie pentru ca salvamarii să fie prezenţi pe plajă.

Şi totuşi, distracţia va rămâne distracţie!

Fiind vorba de 1 Mai, se așteaptă ca nopțile să fie foarte scurte, pentru că muzica va răsuna pe diferite ritmuri din cluburi până pe plajă. SUNWAVES aduce pentru cinci zile la Mamaia peste 25.000 participanţi, între care mai mult de 10.000 vor fi turiști străini.

În Vama Veche, Sunset Festival promite o atmosferă de neuitat pentru iubitorii de muzică urbană. Petreceri şi evenimente vor fi organizate pe plaje, terase, cluburi.

Și, pentru ca distracția să fie întreținută, turiștii vor avea parte și de un adevărat răsfăț gastronomic, oferta fiind extrem de generoasă pe litoral în aceste zile. Să sperăm că și timpul de așteptare de la comandă până la servire să fie rezonabil sau ca amabilitatea ospitalieră să compenseze. "Festival du Bonheur - pour les gourmands” se deschide  pe 27 aprilie, cu 50 de food trucks cu preparate româneşti, americane, mexicane, japoneze şi de diverse genuri de bucătărie internaţională.


Subiecte pe aceeași temă



Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?