Episcop, despre referendum: "Ura față de un partid", mai intensă decât "dragostea față de familie"

 
Episcop, despre referendum: "Ura față de un partid", mai intensă decât "dragostea față de familie"
Episcop, despre referendum: "Ura față de un partid", mai intensă decât "dragostea față de familie"

Episcopul Ignatie al Hușilor a scris, vorbind despre referendum, că ”ura față de un partid” a fost mai intensă decât ”dragostea față de familie”.El crede că Biserica trebuie să se aplece acum mai mult pe înfiinţarea mai multor grădiniţe, şcoli confesionale și centre de învățare a morale creştine, scrie stiripesurse.ro.

Într-o cuvântare a Episcopului Ignatie al Hușilor, postată, miercuri, pe site-ul Episcopiei, se arată că referendumul pentru familie a fost invalidat, pentru că ”maşinăria de propagandă a progresiştilor a fost mult mai abilă şi mai eficientă”.


”Unii au început să vorbească despre declanşarea unei apocalipse spirituale peste România. Că peste noapte am devenit minoritari. Că valorile creştine au fost înghiţite iremediabil de către ideologiile seculariste ale societăţii post-creştine. Că asistăm la un hiatus insurmontabil între tradiţie şi cetăţenii României. Alţii, triumfalişti de serviciu, cred, cu tărie, că au legitimitatea morală să afirme apodictic că Biserica a suferit o înfrângere colosală, fiindu-i afectat prestigiul şi amputat dreptul la prezenţa ei în spaţiul public. Sau că suporterii ideologiei neomarxiste sunt majoritari. Deci, în mod oficial, au dreptul să colonizeze masiv teritoriul spiritual al acestei ţări. Adică, să se aşeze la pupitre sau la butoane şi să dicteze doctrina totalitară a ideologiei progresist-liberale. Îşi arogă competenţa şi îndreptăţirea civică să ocupe centrul, iar ceilalţi, care au votat Da, sunt invitaţi să se retragă resemnaţi şi umiliţi la periferie. Se proclamă euforic că unii, în mod intrinsec, sunt occidentalocentrici şi progresişti, pe când alţii sunt medievali şi retrograzi. Personal, consider că toate aceste tirade sunt butaforii verbale. Adevărul este întotdeauna în altă parte, ţine de esenţe. În primul rând, referendumul a fost invalidat, pentru că maşinăria de propagandă a progresiştilor a fost mult mai abilă şi mai eficientă”, susține Episcopul Hușilor, în comunicat.

Potrivit sursei citate, Biserica nu deţine reflexul de a gestiona corect şi ”în timpi reali toate minciunile, distorsionările şi calomniile grosolane care au curs”, în săptămânile trecute, pe albia dezbaterilor publice.

”De departe, cheia a fost asigurată de anexarea ideologică a referendumului la politică, la unul dintre partidele actuale, precum şi la frica iluzorie că prin vot vor fi modificate şi alte articole din Constituţie, fapt care s-a soldat cu formarea unui contingent de indecişi sau decişi să nu participe la vot. Cu alte cuvinte, ura faţa de un partid a fost mai intensă decât dragostea faţă de familie, de valorile tradiţionale. Paradoxul este că în această manevră ideologică au căzut inclusiv conservatori creştini, simpli sau intelectuali. Pentru intelectuali, şi poate nu numai pentru ei, refrendumul a părut inutil şi fără efecte juridice concrete, atâta vreme cât în Codul Civil art. 259, alin. 1, se stipulează, negru pe alb, ce înseamnă cuvântul „soţi”. Prin urmare, calomnia, ideologizarea malefică şi dezinformarea au fost mai puternice decât bunul simţ şi capacitatea de a discerne între grâul adevărului şi neghina minciunii. Manipulare profesionistă, ca la carte”, explică episcopul Ignatie.


Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?