Efectul neştiut al cafelei. Cum trebuie consumată

 
Efectul neştiut al cafelei. Cum trebuie consumată
Efectul neştiut al cafelei. Cum trebuie consumată

Te ajută să te trezeşti dimineaţa, să fii în formă pe parcursul zilei, dar poate avea şi efecte nebănuite asupra sănătăţii. Cafeaua te ajută să lupţi împotriva cancerului de colon. Potrivit unui studiu american, cafeina contribuie la prevenirea recidivei cancerului de colon şi sporeşte şansele de vindecare.

Consumul zilnic de cafea reduce în mod semnificativ recurenţa cancerului de colon, mărind şansele de vindecare. Aceasta este concluzia unui vast studiu, ale cărui rezultate au fost publicate în revista medicală Journal of Clinical Oncology. 

Cercetările s-au desfăşurat pe un lot de 3.000 de pacienţi, afectaţi de cancer colorectal în stadiul 3. În această fază, celulele canceroase invadează ganglionii limfatici din apropierea tumorii, dar nu se răspândesc în organism.

Participanţii la studiu au fost trataţi prin chirurgie şi chimioterapie specifică. Ei au răspuns unui chestionar privind obiceiurile alimentare la începutul studiului, în timpul chimioterapiei şi la un an de la acest tratament.

Pentru pacienţii care aveau obiceiul de a consuma patru ceşti de cafea în fiecare zi (aproximativ 460 de miligrame de cafeină zilnic), efectele au fost notabile: reducerea cu 42% a riscului de reapariţie a cancerului şi cu 33% riscul de deces, comparativ cu participanţii care nu obişnuiau să bea cafea, conform Adevărul.

În schimb, consumul a două-trei ceşti de cafea pe zi a avut un efect protector considerat modest, potrivit cercetătorilor. Efectul a fost aproape nul în cazul unei ceşti sau mai puţin, au precizat cercetătorii de la Dana-Farber Cancer Institute (Boston).

Pentru pacienţii depistaţi cu tumori de colon în stadiul 3, riscul de recidivă este de 35%. Acesta este primul studiu care analizează efectele cafeinei în ceea ce priveşte reducerea riscului de reapariţie a cancerului colorectal, subliniază doctorul Charles Fuchs, coordonatorul studiului.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?