E sărbătoare mare vineri! Ce nu ai voie să faci pe 2 martie. E păcat!

 
Sfântul Teodot
Sfântul Teodot

Sfântul Teodot se sărbătoreşte în fiecare an pe 2 martie. Acesta s-a născut în Galatia (Asia Mică) și a fost episcop al cetățîi Cirene din Cipru.

În timp ce împăratul Liciniu (311-324) ii persecuta pe creștini pentru că nu aduceau jertfe zeilor, Teodot le cerea păgânilor să se închine lui Hristos. Când Sabin, conducătorul insulei Cipru, l-a sfătuit pe Teodot să se lepede de Hristos, acesta a răspuns: "Dacă ai ști tu bunătatea Dumnezeului meu, în Care îmi pun eu nădejdea, și Care în urma acestor chinuri mă va încunună pe mine cu fericită nemurire, și tu ai vrea să suferi aceste chinuri numai să dobandești ceea ce am."

Este întemnițat și supus la diverse chinuri. La început, l-au pus pe un grătar de fier sub care au aprins un foc; apoi i-au bătut cuie în tălpi și l-au pus să meargă.

Mulți din cei ce au văzut cu câtă răbdare îndură chinurile, au primit credința în Hristos. Sfântul Teodot a fost eliberat în vremea Sfântului Constantin cel Mare și a trecut la cele veșnice în anul 326.

Întrucât Sf. Teodot pica în Postul Paştelui, în această zi trebuie, aşadar, să ţinem post. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?