Eșec pentru România! Am pierdut locul în Consiliul de Securitate ONU. Reacția lui Iohannis

 

Eşec major pe plan extern pentru România, care a pierdut lupta pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate ONU.

Țara noastră a concurat cu Estonia pentru această poziţie, iar ţara baltică a obţinut mai multe voturi. Rezultatul a provocat reacţia dură a preşedintelui Klaus Iohannis, care a lansat un atac la adresa Guvernului. 

Klaus Iohannis a reacţionat, după ce România a pierdut poziţia de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU. Şeful statului a afirmat că a luat cu regret notă de acest fapt, precizând că apreciază efortul depus de diplomaţia română.

Preşedintele Iohannis „a luat notă, cu regret, de faptul că România nu a fost aleasă pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite, pentru intervalul 2020-2021, în urma votului care a avut loc vineri, 7 iunie a.c., în cadrul Adunării Generale a ONU de la New York”, potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

„În ciuda demersurilor diplomaţiei române - care a reuşit să obţină un număr considerabil de angajamente de susţinere din partea statelor membre - o serie de declaraţii politice nediplomatice, iresponsabile şi contraproductive, contrare unor poziţii tradiţionale de politică externă ale statului, formulate fără mandat şi în afara competenţelor lor de unii reprezentanţi de nivel înalt ai autorităţilor române - faţă de care Preşedintele României a luat poziţie fermă la momentul producerii lor - au condus la alienarea sprijinului deja exprimat de unele state partenere şi la reticenţă faţă de candidatura României. Eforturile diplomatice depuse au fost, astfel, boicotate, fiind creată impresia, eronată pe fond, a unei lipse de predictibilitate a României faţă de dosare de politică externă importante, sensibile şi complexe”, completează sursa citată.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Robert
07 Jun 23:35
Vezi că tu ești cel care înjură Csaba, ce să mai zic.... Chiar eu sunt nesimțit.... Noapte bună Csaba. Isten áldjon!
Răspunde
0 0
Robert
07 Jun 23:30
Csaba K. Uită te în jur, care din țările europene au o astfel de mizerie în guvern ca România ?!?! Nimic nu avem, numai șovinism și hoție. Ce vreți în Europa. Să începem cu un guvern cinstit și democrat!!!
Răspunde
0 0
Nelu
07 Jun 22:44
Ce am avut și ce am pierdut.În afară de o mândrie năroadă ,nimic.
Răspunde
0 0
Csaba K.
07 Jun 21:53
Sa-ti fie rusine Robert. Ce respect mai vreti? Aveti respectul pe care-l meritati dupa cum va comportati. Neintruinirea voturilor necesare se datoreaza faptului ca tarile arabe nu si-au dat vootul ptr faptul ca voi, cei ce roadetzi cioolanul la guvernare, v-ati batut gurile alea sarbede cu mutarea ambasadei la Ierusalim...erted, nesimtitule?!
Răspunde
0 0
Robert
07 Jun 21:29
Nu vã supãrati, dar astea sunt decizii pe care România obține de dreptate. Nu respectați minoritățile, mă refer la Maghiari! Nici voi nu meritați respectat în Europa!
Răspunde
0 0
Nelutu
07 Jun 20:58
Esecul se datoreaza doar sasului ticalos care a denigrat continuu tara al carei presedinte vremelnic este!dar ne ajuta bunul D-zeu sa scapam de el in toamna si sa-l judecam apoi pentru tot raul care l-a facut Romaniei!
Răspunde
0 0
Onoriu Trifan
07 Jun 20:38
Este timpul ca si fostele colonii rusești din URSS să ași consolideze poziția lor democratică și pro occidentala.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?