Dan Vasile Mihale: Firea, o nouă gafă majoră după episodul Halep

 
Simona Halep si Gabriela Firea, pe Arena Nationala, la revenirea sportivei de la Roland Garros. Foto: Cristian Otopeanu
Simona Halep si Gabriela Firea, pe Arena Nationala, la revenirea sportivei de la Roland Garros. Foto: Cristian Otopeanu
Simona Halep si Gabriela Firea, pe Arena Nationala, la revenirea sportivei de la Roland Garros. Foto: Cristian Otopeanu Gabriela Firea, huiduită la Arena Națională

Firea gafează din nou, în mod flagrant. Miercuri, Primăria Generală a Capitalei a respins solicitarea înaintată de organizaţiile din diaspora pentru organizarea unui miting pe 10 august, în Piaţa Victoriei, pe motiv că ar încălca articolul 2 din Legea60/1991. Documentul este semnat de viceprimarul Aurelian Bădulescu, cel care a ieșit în evidență de mai multe ori pentru modul jignitor şi trivial în care li se adresează consilierilor din opoziţie.Dar să vedem ce spune articolul de lege invocat de mai marii Primăriei Muncipiului București(PMB). Articolul 2 din Legea 60/1991 prevede că ,,adunările publice trebuie să se desfăşoare în mod paşnic şi civilizat, cu protecţia participanţilor, fără să blocheze drumurile publice, cu excepţia celor autorizate şi nu pot fi continuate după ora 23.00''.

Cu alte cuvinte, edilii PMB au plecat de la premisa, preconcepută, că mitingul nu ar fi pașnic și civilizat, nu ar beneficia de protecția participanților și ar continua după ora 23.00. Uriașă gafă politică. În primul rând, organizatorii au cerut aprobare pentru miting până la ora 23.00, așa cum prevede legea invocată. În al doilea rând, dacă ar fi primit aprobare, întreaga responsabilitate pentru desfășurare ar fi revenit exclusiv organizatorilor. În noile condiții, Dumnezeu cu mila!

Refuzul municipalității este o nouă greșeală politică a PSD, dar și a Gabrielei Firea Pandele, care a girat poziția PMB chiar dacă nu și-a pus semnătura pe document. ,,Soluția'' PMB are efect de bumerang pentru că ar putea să îi îndârjească și mai mult pe protestatari, care nu păreau foarte vocali și bine mobilizați înainte de acest refuz.

Poziția doamnei Firea față de protestele din Piața Victoriei este de notoritate și a generat primul conflict major la vârful PSD pe vremea când șef al executivului era Mihai Tudose. Atunci doamna Firea a vrut să organizeze un târg de Crăciun pentru a scăpa de protestatarii #Rezist, iar Tudose a ironizat-o. Episodul Halep i-a mai retezat aripile doamnei Firea, dar nu pentru mult timp.

Deși se află concediu de odihnă, distinsa doamnă este prezentă în spațiul virtual cu cinci videoclipuri, nou-nouțe, în care apare într-un tricou turcoaz și vorbește despre magicele sale realizări ,,în doar doi ani'' de mandat.

No comment! Ce a făcut doamna Firea pentru bucureșteni se vede cu ochiul liber, așa că nu insist. În fond, doamna Firea este un ,,produs'' tipic PSD, un partid care își ține electoratul aproape prin caiet (caietele de datorii de la birturile și băcăniile boierilor PSD din teritoriu).Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?