Două minivacanțe îi așteaptă pe români în scurt timp. Ce zile libere avem de Paște și 1 mai

 
Zile libere 2018
Zile libere 2018

ZILE LIBERE 2018. Două scurte vacanțe îi așteaptă pe români de Paște și de 1 mai. Cel mai probabil, românii vor avea câte patru zile consecutive de vacanță, de fiecare sărbătoare, dar pentru asta e nevoie de acordul președintelui, respectiv de cel al guvernului. 

ZILE LIBERE 2018. Românii se pregătesc pentru o minivacanță de Paște, la începutul lui aprilie, când vor avea nu mai puțin de patru zile libere consecutive. 

Concret, Paștele pică pe 8 aprilie. A doua zi de Paște este zi nelucrătoare de sărbătoare legală, așa că toată lumea are deja 3 zile libere. Anul acesta însă, veste bună: încă o zi liberă poate fi adăugată la minivacanță. 

Proiectul prin care Vinerea Mare să devină sărbătoare legală a fost votat de Camera Deputaților, for decizional, cu 233 voturi pentru, 12 abțineri și 7  voturi contra la finalul lunii februarie.

Acum nu mai este nevoie decât de promulgare și de publicarea în Monitorul Oficial, doar niște formalități. 

ZILE LIBERE 2018. Următoarea minivacanță s-ar putea materializa de 1 mai. Ziua de 1 mai este și ea zi nelucrătoare de sărbătoare legală și pică într-o marți. Cel mai probabil, dacă ne uităm la deciziile anterioare în astfel de situații, guvernul va stabili că ziua de luni este și ea nelucrătoare, urmând a fi recuperată în altă zi.

Astfel, sărbătoarea de 1 mai va avea propria minivacanță de patru zile. 

ZILE LIBERE 2018. Următoarea zi liberă, după 1 mai, va fi de Rusalii.  

Pe 1 Iunie sărbătorim Ziua Internațională a Copilului și, din acest motiv, nu doar micuții vor fi liberi. În vară, pe 15 august, de Adormirea Maicii Domnului, mai avem o zi liberă.

Și nici pe 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, nu se va merge la lucru. La fel pe 1 Decembrie, de Ziua Națională și pe 25 și 26 decembrie, când e Crăciunul.

ZILE LIBERE PENTRU ROMÂNI:

24 ianuarie - Ziua Unirii Principatelor Române
8 şi 9 aprilie - Paştele
1 Mai - Ziua Muncii
27 şi 28 mai - Rusaliile


1 Iunie - Ziua Internațională a Copilului
15 august - Adormirea Maicii Domnului
30 noiembrie - Sfântul Andrei
1 Decembrie - Ziua Naţionala a României
25 şi 26 decembrie - Crăciunul

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?