Dosarul lui Gelu Diaconu, fostul şef ANAF, clasat de DNA. Fapta nu există

 

După doi ani şi jumătate de la momentul în care a fost pus sub urmărire penală, ceea ce a dus la pierderea funcţiei de preşedinte al ANAF, Gelu Diaconu înregistrează marea victorie în lupta pentru propria reputaţie.Direcţia Naţională Anticorupţie a decis clasarea dosarului în care Diaconu era acuzat de fapte de corupţie în legătură cheltuirea de fonduri europene destinate integrării sociale a persoanelor de etnie romă. Motivul: fapta nu există. "Vă confirm. Vinovaţii vor plăti pentru ce mi s-a întâmplat", a declarat Diaconu pentru STIRIPESURSE.RO.

Iată ce spunea Diaconu, despre dosarul său, în mai 2018: 

„Nu trebuie să plângem persoanele care și-au pierdut funcția publică. În definitiv nimeni nu este de neînlocuit. Numai că, printr-o astfel de manieră, instituții întregi au fost destabilizate. Cazul ANAF-ului este mai mult decât elocvent pentru că în momentul în care mi s-a instrumentat acel dosar, deja doi vicepreședinți, al treilea urma la pachet cu mine, erau suspecți, inculpați, între timp achitați sau cu dosarele clasate. Toată conducerea ANAF-ului”, a mai spus Gelu Diaconu.

Acesta a vorbit și despre consecința plecării sale, pierderi de aproximativ 9 miliarde de lei. Întrebat dacă poate fi considerat prejudiciu în cazul unei achitări, Gelu Diaconu spune că: „nu aș merge atât de departe să stabilesc prejudicii, e în sarcina procurorului”.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?