Doliu în sportul românesc. A murit un mare campion

Pe 11 Februarie 2018, la vârsta de 98 de ani şi 2 luni, s-a stins Jaques Istrate, antrenor emerit la scrimă. Colonel în rezervă, Jaques Istrate a fost căpitan de geniu în timpul celui de-al doilea război mondial şi a luptat pe frontul de Răsărit.În timpul regimului comunist, Col. Jaques Istrate a suferit mari persecuţii pe linie politică – administrativă şi militară fiind socotit de către noii conducători de după 30 decembrie 1947 un ofiţer al vechiului regim militar. Elev al dl. antrenor emerit Angelo Pellegrini – părintele scrimei româneşti – dl. col. r. Jaques Istrate a dat dovadă de o mare măiestrie şi eleganţă a armelor în timpul generaţiei domniei sale, conform Mediafax.

Sabrer de prim rang în cadrul echipei Steaua Bucureşti, Jaques Istrate a câştigat Campionatul Naţional de Sabie din anul 1947 în compania valoroşilor sabreuri: Bartoş Tiberiu, George Man, Kókóssi Mihail, Constantin Marinescu, continundu-şi performanţa sportivă până în anul 1958 prin prezenţa sa, an de an, în finalele Campionatului Naţional de Sabie.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?