Doi cicliști români, pentru prima dată în istorie în Turul ciclist al Italiei

 
Eduard Grosu (stânga) va participa la marea competiție ciclistă din Italia
Eduard Grosu (stânga) va participa la marea competiție ciclistă din Italia
FOTO: Eduard Grosu/Facebook

Site-ul oficial al echipei de ciclism de nivel pro-continental Nippo - Vini Fantini a anunțat, miercuri, cei 9 rutieri înscriși pe lista definitivă pentru Turul Italiei 2015, între cei selecționați de antrenorii Stefano Giuliani, Mario Manzoni și Hiroshi Daimon aflându-se și românul Eduard Grosu, care, astfel, devine al doilea sportiv din țara noastră, după Serghei Țvetkov (Androni), înscris în acest mare tur.

Așa cum se stabilise și la înscrierea inițială, căpitan al formației nipono-italiene este italianul Damiano Cunego, câștigător al Turului ciclist al Italiei în 2004, care va fi susținut în cursă de Daniele Colli, Pierpaolo De Negri, Alessandro Bisolti, Alessandro Malaguti, Eduard Grosu, Giacomo Berlato, Riccardo Stacchiotti, Manabu Ishibashi.

Într-o declarație acordată site-ului citat, Stefano Giuliano a comentat astfel alegerea făcută: "Să decizi este întotdeauna dificil, m-am consultat cu Mario Manzoni și Hiroshi Daimon și am ajuns la o părere comună, că acești 9 alergători în acest moment sunt cel mai bine pregătiți pentru a se confrunta cu o cursă lungă, dură și selectivă precum Giro d'Italia. Suntem mândri că am fost invitați de RCS sport și emoționați. Vrem să onorăm acest wild card primit și sperăm să aducem multe satisfacții prin faptul că ne vom pune în evidență în fiecare etapă".

Astfel, după 79 de ani, de la Turul Franței din 1936, o dată cu prezența celor doi rutieri din țara noastră în Giro, Eduard Grosu și Serghei Țvetkov, România va participa din nou la startul unui mare tur ciclist. Prima prezență românească, aceea din Marea Buclă 1936, i-a avut drept protagoniști pe Nicolae Țapu, Virgil Mormocea, George Hapciuc și Constantin Tudose.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?