Dimineaţa de Ştiri. Ziua Mondială a Cărţii

 

Cartea este celebrată astăzi în întreaga lume! De două decenii mapamondul sărbătoreşte, pe 23 aprilie, Ziua Internaţională a Cărţii şi Drepturilor de Autor.

UNESCO şi-a propus să promoveze lectura şi să-i celebreze pe autorii operelor epice şi lirice. 23 aprilie marchează trecerea în nefiinţă a doi titani ai literaturii universale: William Shakespeare şi Miguel de Cervantes.

Tot pe 23 aprilie este celebrată şi "Ziua Bibliotecarului".


Cu această ocaziei, astăzi are loc a treia ediţie a campaniei Noaptea Cărţilor Deschise. La Bucureşti şi în Cluj, începând cu ora 18.30, peste 12 mii de cărţi îşi aşteaptă cititorii la Casa Poporului și la Universitatea Babeş-Bolyai.

Organizatorii îi provoacă pe bucureşteni şi pe clujeni să formeze cel mai mare lanţ uman în onoarea cărţii. Marin Vidraşcu, directorul executiv al editurii Litera, a fost alături de Realitatea TV în acestă dimineață pentru a ne povesti mai multe.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?