Die Welt: UE pune presiune pe ţări extracomunitare pentru a primi refugiaţi

Uniunea Europeană ar putea pune presiune pe ţările extracomunitare, inclusiv pe Republica Moldova, pentru ca acestea să primească imigranţi. Informaţia apare în publicaţia germană Die Welt, citata de Publika TV.

 Potrivit jurnaliştilor, un proiect de lege în acest sens este pregătit de Comisia Europeană şi ar putea fi făcut public miercuri. Legislaţia în curs de redactare prevede că, în cazul în care solicitarea va fi ignorată, UE ar putea condiţiona, în primă etapă, oferirea vizelor pentru diplomaţi şi pentru cei care deţin paşapoarte de serviciu.

Dacă acest lucru nu va convinge ţările din afara blocului comunitar să primească refugiaţi, atunci se va reduce şi numărul de vize pentru cetăţenii obişnuiţi.

Începând cu 2015, în Uniunea Europeană au ajuns peste un milion de imigranţi din Africa şi Orientul Mijlociu.

Discuţia are loc în copntextul în care state ale UE, în special Polonia şi Ungaria, au refuzat explicit să primească refugiaţi şi au contestat toate deciziile de la Bruxelles.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?