Deutsche Welle: Dragnea aruncă România în negurile dictaturii

 
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Guvernul român îşi dă arama pe faţă cu numai câteva zile înainte să preia preşedinţia UE şi arată că spiritul Partidului Comunist trăieşte încă. Este semnalul de alarmă tras de jurnaliştii de la postul german de televiziune Deutsche Welle. Ei acuză PSD, în frunte cu Dragnea, că aruncă România înapoi în negurile dictaturii.Guvernul de la Bucureşti şi-a arătat adevărata faţă, în timp ce România se pregăteşte să preia preşedinţia semestrială a Consiliului European, iar partidul comunist, care se presupune că a murit, este cât se poate de viu, scrie Robert Schwartz într-un editorial Deutsche Welle.

,,Liderului partidului, Liviu Dragnea, care a fost condamnat deja pentru manipulare electorală, şi camarilei sale (...) nu le pasă de răul pe care îl fac ţării. Cu câteva zile înainte ca România să preia preşedinţia UE, Guvernul aşa-numit social-liberal de la Bucureşti îşi arată adevărata sa faţă profund anti-europeană şi inumană", scrie Deutsche Welle, potrivit Realitatea TV.

Potrivit autorului materialului, corupţii şi suspecţii de corupţie urmăresc un singur obiectiv: ,,momentul zero", care va însemna preluarea completă a puterii.

,,Coaliţia este disperată să treacă legea amnistiei şi graţierii. Diluarea măsurilor anticorupţie au devenit prioritatea Guvernului-marionetă al PSD şi al păpuşarului Dragnea", comentează jurnaliştii germani.

Societatea civilă şi preşedintele liberal-conservator Klaus Iohannis se opun cot la cot acestor încercări, iar în urmă cu câteva săptămâni, Bruxellesul, cu o întârziere considerabilă, şi-a formulat în sfârşit criticile, notează autorul comentariului.

,,Aceste critici au fost atât de clare, încât au dezlănţuit întreaga energie a post-comuniştilor. Ei au proclamat că România nu este o ţară de ,mâna a doua' şi nu va permite să fie ,discriminată' de Comisia Europeană şi Parlamentul European. Ei n-au spus un cuvânt despre faptele lor, iar potrivit Guvernului, ţări străine, UE, George Soros, ,statul paralel' şi preşedintele sunt de vină", continuă editorialistul.

Dragnea foloseşte resentimente xenofobe pentru a distrage atenţia de la politici catastrofale ale Guvernului, conchide jurnalistul.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Jacky
18 Dec 19:05
Taranoii care conduc sint ceea ce a ramas mai bun in tara ! Urmatorii conducatori vor fi din partea lui cioaba ! Intotdeauna se poate si mai rau !
Răspunde
0 0
Stan
18 Dec 17:23
Poporul nu doarme...Curand vom avea cu adevarat Revolutia noastra...pe 22 toata Romania va fi in strada..
Răspunde
0 0
Stan
18 Dec 17:22
Poporul nu doarme...Curand vom avea cu adevarat Revolutia noastra...pe 22 toata Romania va fi in strada..
Răspunde
0 0
vlad
18 Dec 16:36
la Deutsche Welle scria adata si idioata aia a lui Basescu, Pora daca va mai amintiti.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?