DESCOPERIRE INCREDIBILĂ: Cea mai veche stea cunoscută are 13,7 miliarde de ani

 
DESCOPERIRE INCREDIBILĂ: Cea mai veche stea cunoscută are 13,7 miliarde de ani
DESCOPERIRE INCREDIBILĂ: Cea mai veche stea cunoscută are 13,7 miliarde de ani

Astronomii au descoperit o stea cu vârsta de 13,7 miliarde de ani, cea mai veche cunoscută până acum. Ea s-ar fi format imediat după Big Bang și se află la 6.000 de ani-lumină de Pământ, scrie luni 20minutes.fr.

Steaua a fost descoperită de o echipă de la Școala de cercetări în astronomie și astrofizică de la Universitatea națională australiană, după 11 ani de activitate. Potrivit lui Stefan Keller, unul din conducătorii lucrărilor, "este un prim pas spre cunoașterea tuturor primelor stele din univers".

"Prima generație de stele din universul nostru este total diferită de cele pe care le știm acum. Erau masive, aveau mase de câteva sute de ori mai mari decât Soarele și s-au stins după doar câteva milioane de ani, spre deosebire de Soarele nostru, care are o durată de viață de nouă miliarde de ani", a adăugat cercetătorul, potrivit agerpres.ro.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Nume*
12 Feb 15:05
au, au au....

Daca nici astea 2 randuri nu le pricepeti... e jeale rau... nu degeba ne-au incalecat alde Nastase, Ilici, Ponta, Sova Corlateanu, Nita, Dragnea, Mitrea, Oprisan, Vanghele....

Ce dracu' e atit de greu de priceput?!

Are 13,7 MILIARDE DE ANI - vechime - si se afla la 6,000 de ANI LUMINA - distanta - de Pamint !!! Timp vs. Spatiu
Răspunde
1 -1
vaivai!
11 Feb 10:36
Se cam misca intunericul prin capul cui a scris articolul. Odata se spune ca stelele aparute devreme dupa Bing-Bang erau masive si aveau o durata de viata scurta, de doar cateva milioane de ani, odata se spune ca steaua descoperita e la doar 6000 ani lumina (deci in Galaxia noastra, si nu departe la scara galactica) si odata se spune ca e foarte veche, de 13,7 miliarde de ani. Ori e ceva gresit cu privire la distanta, probabil, ori lipseste o informatie esentiala care sa dea sens povestii.
Răspunde
1 -10
gabi
11 Feb 10:00
Nu se poate sa fie la 6000 de ani lumina distanta de noi din moment ce steaua are 13,7 miliarde ani,inseamna ca se afla la o distanta de 13,7 miliarde de ani lumina de noi,cine a scris articolul asta sta foarte prost cu astronomia!
Răspunde
3 0
Ion Popescu
12 Feb 12:54
5 Gabi, dupa logica asta eu daca am 50 de ani, sunt sigur la 50 de ani lumina de tine. Ba oameni, voi ganditi inainte sa scrieti?
3 0
hi hi hi
11 Feb 06:53
Deci cele din prima generatie de stele existau doar cateva milioane de ani, dar ati gasit una de 13,7 miliarde de ani. N-ati omis ceva din explicatie, sa intelegem cum sae explica contradictia?
Răspunde
1 0
11 Feb 10:03
5 Poate au gasit o stea stinsa (emite in prezent doar infrarosii).

In cazul ca nu e stinsa atunci ar fi putut exista o explicatie: sa se afle la 13 si ceva miliarde de ani lumina de noi si atunci iarasi ar putea fi o explicatie... "azi o vedem si nu e". Dar culmea! Ea se afla in galaxia noastra si e la doar 6000 ani lumina. Cu adevarat e ceva care nu se leaga.
0 -9
florin
10 Feb 20:51
Si de ce e atit de increibila desoperirea asta ? Stateam noi pe scaunul alb din baie si ne gindeam ca cea mai veche stea nu poate avea mai mult de 13 miliarde de ani si dintr-o data BUM ! - a venit desoperirea incredibila ca s-a gasit una cu 0,7 milarde mai mult ! Nesimtitilor !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?