Se cere demisia lui Tudorel Toader după opinia Comisiei de la Veneția

 
Tudorel Toader
Tudorel Toader

Ministrului Justiției, Tudorel Toader i se cere demisia dinspre PNL după ce Comsia de la Veneția, forul UE responsabil de domeniul justiției, a criticat modificările aduse de PSD și ALDE la legile justiției.Fostul președinte al PNL, Alina Gorghiu, îi solicită demisia lui Tudorel Toader deoarece "s-a făcut de râs" prin faptul că a girat modificări legislative sub standardele europene.

Comisia de la Veneția a publicat, vineri, o opinie preliminară extrem de dură cu privire la cele trei Legi ale justiției modificate de PSD-ALDE. "Există aspecte importante introduse de cele 3 proiecte care sunt de natură să submineze independența judecătorilor și procurorilor din România precum și încrederea publică în justiție", spune una dintre concluziile raportului european.

Vineri 13 pentru PSD-ALDE. Comisia de la Veneția desființează Legile Justiției

CCR trebuie să ia act de acest raport preliminar "mai mult decât limpede și profesionist", mai spune oficialul liberal.

Alina Gorghiu este de părere că toate legile justiției trebuie întoarse în Parlament și "trebuie făcută o dezbatere serioasă, cu alt președinte, nu domnul Iordache, care și-a dovedit limitele cu vârf și îndesat".

"Opinie a Comisiei de la Veneția mai mult decât binevenită! A fost un efort de luni de zile al PNL, al delegației noastre la APCE, al președintelui, al sistemului judiciar! Și uite că astăzi, eforturile și criticile sunt confirmate de experții internaționali!
Am criticat în plen și în Comisia specială toate aceste aspecte, dar am bătut la porți închise, căci asta înseamnă să lucreze PSD cu oameni de nivelul lui Nicolicea, Șerban Nicolae sau Iordache, la ordinul lui Dragnea.
Cer CCR să nu cumva să nu ia act de acest raport preliminar, mai mult decât limpede și profesionist!
Să ia act atunci când va soluționa sesizarea PNL pe Legea 303, să spulbere opiniile publice îndreptățite să creadă ca este o Curte politizată și la dispoziția PSD.
E clar că toate legile justiției trebuie întoarse în Parlament, trebuie făcută o dezbatere serioasă, cu alt președinte, nu domnul Iordache, care și-a dovedit limitele cu vârf și îndesat.
Și nu ar fi rea nici demisia lui Toader și Dragnea, care s-au făcut de râs că au girat asemenea modificări legislative sub standardele europene", a scris Alina Gorghiu pe Facebook.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
amar
14 Jul 19:04
Nu cere nimic , nici demisiea nici nimica . Se aruncă cu vorbe goale mincinoase înrăite cum face de obicei Dna Gorghiu care nu încape de Dl. Dragnea . Echipa lui caută să ne ajute să eşim din atâtea necazuri ale României şi alţii scotocesc prin toate ungherele de a ne face viaţa grea .Lipsă de patriotism . Oare dece umblaţi cu vorbe invidioase când un om vrea să facă bine .Adică să elimine răul din justiţie . Domnul Tudorel Toader este un creator al dreptăţi , susţinător al adevărului în a fi cinstit şi conştient .
Răspunde
0 0
Florian Nicolaescu
15 Jul 14:29
3 Vai și amar de tine, amar.
0 0
Neșu
13 Jul 18:50
De ce sa demisioneze acest individ de la ciolan?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?