Demisia lui Adrian Streinu-Cercel, dezbătută şi analizată în toate ziarele

 
Foto: ehow.com
Foto: ehow.com
Presa centrală scrie pe larg despre demisia secretarului de stat Adrian Streinu-Cercel.

Sub titlul "Streinu-Cercel a zis că pleacă, Băsescu a spus du-te!", Cotidianul dezvăluie că motivele "personale" invocate de doctorul Streinu-Cercel ar fi legate, de fapt, de presiunea politică venită dinspre Cotroceni. Cotidianul explică demisia lui Streinu-Cercel şi prin faptul că acestuia i s-a reproşat că apare prea des la televizor. Mai des chiar decât preşedintele.

Subiectul este tratat într-o manieră asemănătoare şi de Gândul. "Pandemia politică l-a răpus pe Cercel. Boc ne îndeamnă să fim cu toţii "agenţi antigripă". Gândul mai scrie că demisia secretarului de stat vine după ce declaraţiile acestuia au produs iritare la Cotroceni.

"Videanu & Streinu i-au ridicat apocalipsa la fileu lui Basescu în 29 octombrie", este titlul din Gardianul. Jurnaliştii scriu că înainte de a fi audiat la Parlament, Streinu şi-a oferit demisia, sacrificându-se pentru imaginea lui Băsescu, candidat aflat în lupta cu pandemia.

Jurnaliştii de la Evenimentul Zilei propun o altă ipoteză, "Demisia lui Streinu-Cercel, aranjată de Bazac". Ziariştii scriu că prin această demisie, PSD urmăreşte să exploateze în campanie tema gripei noi şi să pună pe seama lui Traian Băsescu răspunderea pentru gestionarea unei eventuale crize. Evenimentul Zilei mai scrie că în spatele „tehnocratului” Streinu-Cercel, un grup de oficiali, apropiaţi ai fostului ministru Ion Bazac, pregăteau o mega-afacere cu vaccinuri, măşti de protecţie şi substanţe dezinfectante achiziţionate rapid, pe fondul panicii induse.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?