Decizie şocantă în cazul copilului mort la Sanador: Medicii vinovaţi, sancţiuni simbolice

 
De ce a murit femeia operată la Sanador. Familia primeşte raportul medico-legal
De ce a murit femeia operată la Sanador. Familia primeşte raportul medico-legal

Decizie şocantă în cazul copilului mort la Spitalul Sanador din Bucureşti, după o operaţie banală de hernie inghinală. Deşi au fost găsiţi vinovaţi, medicii implicaţi scapă doar cu un vot de blam. Adică nu mai pot avansa în carieră timp de 6 luni. Decizia a fost luată luni de Colegiul Medicilor. Părinții copilului sunt revoltați și spun că vor contesta hotărâreaLa 6 luni de la moartea lui Ștefan, un băiețel care nu împlinise nici măcar doi ani, Comisia de disciplină a Colegiului Medicilor a stabilit că, în urma unei cercetări interne, medicii de la Sanador care l-au operat pe bebeluş au greşit.

Colegiul Medicilor a constatat că nu a existat o continuitate a activităţii medicale a doctorilor de gardă, prin urmare post-operator băieţelul nu a fost supravegheat suficient de mult şi monitorizarea parametrilor vitali a fost insuficientă. Prin urmare, decesul ar fi putut fi evitat dacă medicii îl monitorizau mult mai atent.

Cu toate acestea, medicii vinovați au primit una dintre cele mai ușoare sancțiuni. vot de blam. Asta inseamnă că pe o perioadă de 6 luni nu vor putea avansa in cariera. Părinții copilului mort sunt șocați de decizie și spun că o vor contesta, pentru că li se pare nu numai nedrept, să dai unor medici care prin neglijenţă au contribuit la moartea unui copil aceeaşi pedeapsă pe care o dai şi unor medici care se ceartă, de exemplu.

Gheoerghe Borcean, președintele Colegiului Medicilor București,a explicat pentru Realitatea TV că este foarte posibil ca vedictul dat luni să se modifice, pentru că, fiind contestat, apelul va fi analizat la comisia superioară a Colegiului Medicilor din România.

În paralel, la Parchetul de pe lângă Tribunalul București este deschisă o anchetă pentru ucidere din culpă pentru medicii de la Sanador.

sursă video; Realitatea TV

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?