De ce nu a transmis TVR competiţia FED CUP? Ce spune Valentin Jucan

 

Televiziunea publică nu a transmis meciurile României din cadrul Fed Cup, dar şi alte competiţii, pentru că nu are putere financiară să participe la licitaţii. Cu toate acestea, plăteşte, spre exemplu, 90 de milioane de euro anual pentru transmisia terestră, după cum a explicat membrul CNA Valentin Jucan.

Scandalul generat de faptul că Televizunea publică nu transmite meciuri din competiţii importante ale echipelor româneşti a fost dezbătut pe larg, la Realitatea TV. Membrul CNA Valentin Jucan a explicat că TVR ar putea gestiona mult mai bine bugetele pe care le are.

"90 de milioane de euro plateste TVR anual catre Radiocom, o companie care transporta semnalul pe cale terestra in conditiile in care TVR ar trebui sa emita acum pe cablu sau satelit, deci 90 de milioane pe an platesc doar la aceasta companie", a spus Jucan la Realitatea TV.
Valentin Jucan a cerut o implicare a autorităţilor statului, de la nivel înalt, în situaţia de la TVR.
Într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV, şeful departamentului "Sport" de la televiziunea publică a explicat de ce nu a putut TVR să liciteze pentru competiţia de tenis Fed Cup.Emil Hossu Longin a explicat că o situaţie asemănătoare este şi în ceea ce priveşte Cupa Davis, pe care TVR o transmite de 20 de ani.


Jurnalistul Cătălin Tolontan a precizat că, în cazul unor competiţii cum sunt turneele finale ale campionatelor de fotbal, preţurile la licitaţie sunt foarte ridicate.


Anul trecut, TVR a avut pierderi cumulate de peste 155 de milioane de euro. Din acest motiv, situaţia privind transmiterea Campionatului European de Fotbal este incertă.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?