Date false prezentate de Al Gore la Copenhaga

Iniţial, poliţia nu a crezut acuzaţiile care i se aduceau lui Al Gore, dar ulterior a redeschis cazul.
Iniţial, poliţia nu a crezut acuzaţiile care i se aduceau lui Al Gore, dar ulterior a redeschis cazul.
FOTO: Grup RC

Fostul vice-preşedinte american Al Gore a declarat că noi date arată că zona arctică ar putea rămâne fără gheaţă în circa cinci ani, dar cercetătorul, pe a cărui lucrare şi-a bazat estimare, a negat acest număr.

 Al Gore a devenit un lider ad-hoc pentru ecologişti după ce a realizat documentatul „An Inconvenient Truth”, câştigând chiar şi un Oscar. Acesta a ţinut un discurs la summit-ul de la Copenhaga şi a spus că ultimele cercetări indică faptul că Arcticul ar putea rămâne fără gheaţă în următorii cinci ani.

„Acestea sunt ultimele cifre. Unele modele (climatice), realizate de Dr. Wieslav Maslowski că există 75% şanse ca întreaga calotă polară de la Polul Nord, în timpul sezonului de vară, să dispară cu totul”.

Climatologul la care a făcut însă referire Al Gore în discursul său a negat categoric o asemenea concluzie. „Nu ştiu cum s-a ajuns la această cifră. Nu aş încerca niciodată să prezint o număr atât de precis”. Gore a recunoscut mai târziu că aceste date ar fi apărut într-o conversaţie pe care vicepreşedintele a avut-o în urmă cu câţiva ani, fiind vorba de o estimare generală.

 Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?