Cuvântul "grexit" a fost adăugat în ediţia online a dicţionarului Oxford

 

"Grexit", "manspreading" şi "butt-dialing" sunt cele mai noi cuvinte adăugate în ediţia online a dicţionarului Oxford.

Cuvântul „grexit”, care se referă la o posibilă ieşire a Greciei din zona euro, a fost inclus, joi, 28 august, în ediţia online a prestigiosului dicţionar Oxford. Alături de acesta au mai fost adăugaţi şi termenii argotici „manspreading”, „hangry”, „butt-dialing” şi „brainfart”, scrie Reuters.

Ce înseamnă fiecare dintre acestea? Cuvântul „manspreading” descrie un bărbat care stă pe scaun cu picioarele depărtate, în mijloacele de transport în comun, ocupând astfel mai mult de o loc.  Anul trecut, autorităţile din New York au lansat chiar o campanie  în metroul din metropola americană tocmai cu scopul de a descuraja acest obicei.

„Hangry” defineşte o stare de dispoziţie proastă provocată de foame, în vreme ce „butt-dialing” se referă la apelurile telefonice realizate din greşeală, atunci când telefonul apelantului se afă în buzunarul din spate al pantalonilor.

În fine, „brainfart” înseamnă incapacitatea unei persoane de a-şi aminti un lucru bine ştiut, fapt ce provoacă frustrare.

În acelaşi dicţionar online, alcătuit de Oxford English Dictionary, au mai fost adăugate şi adjectivul „awesomesauce” – ce descrie ceva absolut excelent –, expresia „manic pixie dream girl” – inspirată din cinematografie şi care desemnează un personaj feminin atrăgător şi neobişnuit în acelaşi timp – şi „youtuber” – adică un utilizator frecvent al platformei YouTube.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?