Cum va fi vremea în weekend. Anunţ neaşteptat de la meteo

 
Cum va fi vremea în weekend. Anunţ neaşteptat de la meteo
Cum va fi vremea în weekend. Anunţ neaşteptat de la meteo

Astăzi în vestul, nordul şi centrul ţării şi în zonele montane şi submontane ale celorlalte regiuni vremea va deveni în general instabilă; vor fi înnorari temporar accentuate şi pe arii relativ extinse averse, descărcări electrice şi intensificari de scurtă durată ale vântului.Vor fi condiţii de grindina, iar cantităţile de apa vor depaşi local 15...20 l/mp, în special la munte. În restul ţării, vremea va fi deosebit de caldă, iar fenomene asociate instabilitaţii atmosferice se vor semnala pe spaţii mici, mai ales spre seară. Temperaturile maxime se vor încadra între 24...25 de grade în depresiunile din Maramureş şi în Dealurile Crişanei şi 32...33 de grade în Lunca Dunarii şi izolat în Câmpia Româna. În Bucuresti, pe parcursul zilei, vremea va deveni deosebit de caldă cu o maximă de 32...33 de grade. Vor fi condiţii pentru ploaie de scurta durată în orele serii.

Vineri vremea va fi uşor instabilă. La munte, în sudul şi în estul ţãrii, local vor fi averse în general slabe şi descãrcãri electrice. În celelalte zone astfel de fenomene vor fi posibile doar izolat. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 33 de grade. În Capitală, în a doua parte a zilei vor fi averse în general slabe şi descărcări electrice. Dimineaţa, 15-17 grade si temperatura maximă, în jurul a 31 de grade.

Sâmbătă vremea va fi în general instabilă şi se va răci uşor în nordul şi centrul ţării, precum şi în cea mai mare parte a zonei de munte. Vor fi averse ce pot avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, în special pe crestele montane. Astfel de fenomene vor avea o frecvenţă mai mare după-amiază. Izolat vor fi condiţii de grindină. În celelalte regiuni valorile termice se vor situa puţin peste normele climatologice specifice acestei date. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 şi 31 de grade. În Bucureşti, vremea va fi uşor mai caldă decât în mod normal la această dată. 17-19 grade dimineaţa si in jur de 30 de grade la amiază. După orele prânzului vor fi averse, descărcări electrice şi intensificãri de scurtă durată ale vântului.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?