Cum să nu alunecăm pe gheaţă? Trucuri eficiente

 

Iarna e anotimpul care, pe lângă sărbători şi fulgi de nea, ne aduce şi drumuri îngheţate. 

Aşadar, iată câteva sugestii care vă vor ajuta să evitaţi căzăturile: 


• Primul lucru pe care îl puteţi face este să mergeţi la un specialist care să lipească pe talpa încălţămintei de iarnă câteva bucăţele de cauciuc special. Rezultatul durează un sezon.

• Talpa cizmelor nu va luneca, dacă o veţi şterge ocazional cu şmirghel. 

• Unii aplică pe tălpi fâşii de scotch de hârtie sau câteva bucăţele de leucoplast, care pot fi de folos de la două la trei zile. 

• Doamnele care nu îşi imaginează viaţa fără tocuri pot să-şi lipească pe suprafaţa acestora nişte pâslă (desigur, dacă suprafaţa tocurilor permite acest lucru). Acest truc vă poate salva cu siguranţă de o eventuală cădere. Pâsla rezistă până la două săptămâni.

• Un cartof, de asemenea, vă poate fi de ajutor. Pur şi simplu frecaţi talpa cu acesta şi veţi vedea rezultatul. Metoda era folosită încă în trecut, fiind considerată destul de eficientă.

• Ungeţi talpa cu superglue sau aracet pentru tapet, presăraţi-o cu nisip amestecat cu pietriş mărunt, apoi lăsaţi peste noapte să se usuce bine. Dacă lucraţi într-un oficiu, ar fi bine să aveţi încălţăminte de schimb, deoarece nisipul lasă urme.

Dacă niciuna dintre aceste metode nu ţine, nu-mi rămâne decât să vă dau un sfat: aveţi grijă cum cădeţi. Faceţi zilnic aşezări, rotiţi trunchiul şi membrele. Astfel, la o eventuală cădere, veţi putea manevra mult mai uşor şi, poate, o veţi preveni.

 

Sursa

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Cetateanul
25 Jan 11:43
Interesanta lista, dar ati uitat ceva eficient si la indemana . Branturile . Am comandat pentru toata familia, sunt foarte eficiente daca cumperi ceva gandit pentru oras, circa 60 de lei bucata, foarte ieftine la ceea ce ofera . Cauciuc de calitate si 10 crampoane pe fiecare talpa, se monteaza si demonteaza usor, merita .
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?