Cum să îngrijeşti azaleea. Trucuri pentru o înflorire de durată

 
Cum să îngrijeşti azaleea. Trucuri pentru o înflorire de durată
Cum să îngrijeşti azaleea. Trucuri pentru o înflorire de durată

Azaleele sunt în centrul atenției în orice florărie. Colorate, vesele și atractive, nu ai cum să le reziști. Dar știi cum să le îngrijești?Gama de varietăţi a azaleelor este enormă: de la alb, roz la purpuriu sau bicolore, cu petale simple, duble sau încreţite. Că-i vorba despre azaleea indiană (Rhododendron simsii) sau de azaleea japoneză (Rhododendron obtusum), cele două tipuri de azalee din comerț, ele sunt flori foarte sensibile, care, dacă nu le acorzi atenția cuvenită, dispar.

Când cumperi azalee, alege un exemplar cu mulți boboci și cu puține flori deschise. Ia în considerare că florile sunt foarte solicitate la transport, așa că îngrijirea corectă este esențială după ce le aduci acasă. Pentru asta, ține cont că azaleea preferă răcoarea (10-16°C), adoră lumina, dar nu îi place lumina directă a soarelui și trebuie să fie udată în permanență cu apă de ploaie (apa să nu băltească). Iar când e înflorită, are nevoie de umezeală inclusiv la nivelul frunzelor, prin pulverizare (nu pulveriza pe flori, pentru că se vor trece mult prea repede!).

Nu așeza niciodată ghiveciul pe pervazul unei încăperi încălzite, scrie femeia.ro. Ghiveciul se schimbă la unu, doi ani, iar pământul preferat de plantă este poros și acid și îl găsești în florării. Tufele sunt pitice, atingând înălțimea de 30-40 cm.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?