Cum sa faci sandviciurile să fie mai... gustoase. Nici nu te-ai fi gândit la aşa ceva

 
Cum sa faci sandviciurile să fie mai... gustoase. Nici nu te-ai fi gândit la aşa ceva
Cum sa faci sandviciurile să fie mai... gustoase. Nici nu te-ai fi gândit la aşa ceva

Cercetători de la Departamentul de Ştiinţe Culinare de la Universitatea din Vermont au făcut un studiu prin care au demonstrat că modul în care tăiem sandviciurile au un efect direct asupra plăcerii care ne-o produc.

Pentru a ajunge la această concluzie au adunat subiecţi de diferite culturi cărora le-au aplicat un chestionar cu privire la satisfacţia pe care le-o produc sandviciurile. Înainte li s-au dat spre degustare 4 variante de sandviciuri cu unt de arahide şi jeleu: întregi, tăiate pe verticală, diagonală şi orizontală.

Fiecare participant la studiu a trebuit să noteze ”satisfacţia gustului” cu note de la 1 la 20, ţinând cont de arome, prezentare, abundenţă, plăcere în general. La toate cele patru categorii, sandviciul netăiat a ieşit pe ultimul loc, iar cel tăiat pe diagonală a câştigat detaşat.

Concluzia cercetătorilor este că sandviciurile în formă de triunghi permit o mai bună dispersare a aromelor, pe o suprafaţă mai mare. Atunci când muşti dintr-un sandvici tăiat pe diagonală ai o suprafaţă mult mai mare în care te bucuri de toate ingredientele şi aromele. Când muşti, descoperi o altă suprafaţă, expunerea de aromă fiind maximă. De asemenea, poate fi mâncat mai uşor fără să faci prea multă mizerie şi fără să te murdăreşti.

Sursa 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?