Cum răspund fiica şi ginerele lui Oprea la acuzaţiile de plagiat

 
Cum răspund fiica şi ginerele lui Oprea la acuzaţiile de plagiat 
Cum răspund fiica şi ginerele lui Oprea la acuzaţiile de plagiat 
Cum răspund fiica şi ginerele lui Oprea la acuzaţiile de plagiat  Cum răspund fiica şi ginerele lui Oprea la acuzaţiile de plagiat 

În urma materialului publicat pe site-ul realitatea.net, Alexandru și Ana Maria Tudor, fiica şi ginerele lui Gabriel Oprea au solicitat un drept la replică în urma acuzaţiilor de plagiat. Redăm, integral, dreptul la replică al copiilor lui Gabriel Oprea. 

"Acțiunea ANI la care se face referire în articol nu reprezintă o acuzație de plagiat. Este vorba despre politica adoptată de către instituția de învățământ, care include verificarea tuturor tezelor de doctorat susținute în cadrul școlii doctorale a Academiei Naționale de Informații “Mihai Viteazul”. În cazul tezelor noastre de doctorat, susținute în anul 2015, cu certitudine plagiatul este exclus.

Motivul este foarte simplu: ANI a adoptat un document denumit Politică Antiplagiat a Academiei Naționale de Informații “Mihai Viteazul”, prin care  s-a instituit obligativitatea verificării tezelor cu un soft antiplagiatautorizat de MinisterulEducației, ca o condiție fără de care teza nu poate fi susținută. 

Astfel, ambele teze au fost verificate cu acest soft autorizat, pe site-ul sistemantiplagiat.ro. În urma verificării, softul a emis câte un raport pentru fiecare dintre lucrări, care demonstrează că niciuna din cele două teze nu a fost plagiată. Aceste rapoarte au fost depuse la ANI, alături de teze în original și de celelalte documente care alcătuiesc dosarul necesar susținerii.

În continuare, conform procedurii, comisia de doctorat constituită în cadrul școlii doctorale a înaintat CNATDCU, spre validare, propunerea de acordare a titlului de doctor. CNATDCU a evaluat, la rândul său, dosarele de doctorat și a propus ministrului educației acordarea titlului de doctor.

Prin urmare, concluzia este clară: în absența raportului care să ateste faptul că lucrările nu au fost plagiate, nu am fi putut susține tezele în fața comisiei de doctorat și, evident, niciunuia dintre noi nu i-ar fi fost acordat, de către ministrul educației, titlul de doctor", se arată în comunicat. 

De asemenea, pentru a proba cele spuse, se mai arată şi două fotografii unde se vede coeficientul de similitudine, testat pe site-ul antiplagiat. 

Procentul relevant este “coeficient similitudine 2”, care trebuie sa fie mai mic de 5%, în cazul ambelor teze, procentul fiind sub 5%.

Relevant este Coeficientul de similitudine 2, care trebuie sa fie mai mic de 5%. Coeficientul de similitudine 1 trebuie să fie mai mic de 25%. În cazul ambelor teze de doctorat, se înregistrează coeficienţi mai mici decât limita impusă pentru fiecare, ceea ce înseamnă că lucrarile nu sunt plagiate.

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?