Cum îţi afectează cafeaua sănătatea oaselor

 

Cafeaua ocupă primul loc în topul micilor plăceri vinovate și cu siguranță așa va rămâne! O cafea te ajută să vezi altfel lumea, să te moblizezi mai ușor și, bineînțeles, să te bucuri de un gust care-ți face zilele mai frumoase.

Însă câteva studii recente au legat consumul de cafea de un risc crescut de fracturi. Cu toate acestea, alte studii nu au găsit o astfel de legătură.

„Nu mi-aș face griji”, a spus medicul Robert R. Recker, directorul Centrului de Cercetare a Osteoporozei de la Universitatea Creighton din Omaha. Cercetările extinse „nu au descoperit vreo dovadă clară a creșterii numărului de cazuri de fracturi cauzate de cafea”, a continuat acesta.


„Este adevărat că, pe măsură ce oamenii cresc cantitatea de cofeină, calciul se pierde prin procesul intermediul urinei”, a spus Connie M. Weaver, profesor de nutriție la Universitatea Purdue și autor al unei reviste despre cafea.  

Calciul joacă un rol important în sănătatea oaselor. Este un mineral care nu poate fi produs de organism și trebuie să fie ingerat și absorbit din alimentele consumate. Potrivit Fundației Naționale de Osteoporoză, 99% din calciul din organism se găseste în oase și dinți. Calciul ajută organismul să sporească densitatea osoasă, prevenind astfel osteoporoza. De asemenea, calciul este necesar pentru contracția musculară și a vaselor sangvine, pentru coagularea sângelui și eliberarea hormonilor, scrie divahair.ro.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?