Cum e să fii turist în spațiu – experiența primului turist spațial

 

Foarte mulți dintre afaceriștii momentului investesc o avere formidabilă în dezvoltarea turismului spațial. Cum ar fi să poți înlocui vacanțele clasice cu unele spațiale? Pentru a te convinge iată ce a spus primul turist spațial despre experiența pe care a trăit-o în spațiu.

Lista cu primii oameni care vor turiști în spațiu este deja făcută, iar printre aceștia se află și Richard Garriott, care a furat deja strartul. Acesta a trăit în spațiu vreme de 12 zile în anul 2008, pentru suma de 30 de milioane de dolari.

De asemenea, Garriott este co-fondatorul companiei Space Adventures, singura companie care a trimis până acum turiști în spațiu. Principalul motiv pentru care a înființat compania a fost pentru a simți pe pielea lui cum este să fii turist în spațiu.

Cum este să fii turist în spațiu din perspectiva unui om care a fost acolo

Ești curios să știi cum se desfășoară vacanțele în spațiu organizate de Space Adventures?

Ei bine, cei care își permit să achite prețul călătoriei vor face turul spațiului la bordul unor rachete rusești alături astronauți, pentru mai multă siguranță.

Garriott a fost al șaselea turist spațial – cei cinci dinaintea sa au fost clienți Space Adventures, din care primul a fost un jurnalist japonez. El a mers către Stația Spațială Internațională cu o navă Soyuz a guvernului rus, care avea un loc liber disponibil.

Garriott spune că nu va uita niciodată experiența pe care a trăit-o în momentul decolării. „Te duci către o rachetă complet alimentată... care stă în picioare pe o pistă de lansare", a zis el. „Pe marginile ei se află gheață și condens. Scârțâie și geme și pocnește și valvele ei deschise trăncăne și se închid și... atingi acest monstru masiv și este practic în viață – este un monstru în viață, care respiră".

De asemnea, Garriott a experimentat în spațiu așa numitul efect overview, adică toată perspectiva lui asupra lumii s-a schimbat în momentul în care a ajuns în spațiu.

„Simțul meu al realității cu privire la scala Pământului s-a prăbușit și deodată am înțeles Pământul într-un mod de care nu eram capabil înainte", a zis el. „Iar asta a rămas cu mine și va rămâne pentru totdeauna, sunt sigur".

SursaAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?