Cum a reușit un primar din România să-i convingă pe săteni să colecteze selectiv deșeurile

Un primar din județul Buzău se mândrește că a reușit să convingă sătenii să colecteze deșeurile selectiv.Primarul din comuna Cernătești are cu ce se mândri. Așezată în zona colinară a Subcarpaților de Curbură, pe cursul mijlociu al Văii Slănicului, comuna Cernătești pare o localitate uitată în timp guvernată de alte reguli într-un peisaj natural mirific.

Localitatea este traversată de DJ 203 K, la 15 km de Municipiul Buzău și este locul ideal pentru o incursiune în mijlocul naturii indiferent de anotimp. Primarul comunei, Petrache Mîrzea, spune cu mândrie că a rezolvat problema poluării din comună, scrie revistaverde.ro.

La nivelul Primăriei Cernătești a fost achiziționat un utilaj cu care se colectează gunoiul de la populație săptămânal sau ori de câte ori este nevoie la un preț aproape simbolic. Primarul se mândrește cu un alt aspect pe care îl consideră mult mai important. La nivelul comunității locale a reușit să-i convingă pe săteni să colecteze selectiv deșeurile. 

„A fost foarte greu la început, dar în timp, toată lumea din comună s-a obișnuit cu un astfel de comportament”,  spune mândru primarul.

 Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?