Cum a ajuns TIBERIU NIŢU să fie poreclit domnul NUP

 
Procurorul General al României, Tiberiu Nițu
Procurorul General al României, Tiberiu Nițu
FOTO: Mediafax

Aproape 95% dintre dosarele soluţionate de Parchetul General în 2013 au fost închise. Procentul este unul halucinant. Asta dacă cifrele prezentate de procurorul general Tiberiu Niţu, la bilanţul Ministerului Public, sunt corecte. Niţu, care a dobândit, astfel, porecla de NUP, refuză, însă, să răspundă la întrebări ori să ofere clarificări.Secretomanie şi soluţii de neîncepere a urmăririi penale în peste 94 la sută dintre dosare. Aşa se caracterizează primul an de mandat al lui Tiberiu Niţu în funcţia de procuror general. Asta dacă cifrele prezentate de şeful Parchetului, la bilanţul activităţii pe anul 2013, sunt reale.

Au fost înregistrate 17.900 de plângeri împotriva soluţiilor de netrimitere în judecată dispuse de procuror. Această cifră reprezintă 3 la sută din totalul soluţiilor de netrimitere în judecată dispuse de procurori.

Un calcul simplu arată că procurorii au dispus soluţii de netrimitere în judecată în 599.400 de dosare. Ori, dacă luăm în calcul numărul total de cauze soluţionate în 2013 procentul devine halucinant. "

În anul 2013 am avut de soluţionat un milion 825 de mii de dosare penal. Am soluţionat 635 de mii de dosare", spune Niţu.

Aşadar, din cele 635.000 de dosare soluţionate, aproape 600.000 au fost închise. Procentual vorbind, peste 94% dintre dosare au fost soluţionate cu neînceperea urmăririi penale. La capitolul exemple, printre dosarele închise se numără cel de plagiat al premierului Victor Ponta, cel de încălcare a regimului armelor şi muniţiilor al fostului premier Adrian Năstase sau cel al accidentului din Muntenegru. Tiberiu Niţu refuză, însă, să răspundă la vreo întrebare.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
2 0
NAME
08 Mar 11:03
"Dorobanţu - 9.000 de euro, Băsescu - 1.500 de euro.

Conform prevederilor contractelor de administrare încheiate la data de 24.04.2013, administratorii de la CFR Călători SA au dreptul la o "remuneraţie lunară netă în cuantum de 2.000 de euro", "o remuneraţie netă suplimentară lunar în cuantum de 250 euro/comitet pentru participarea în cadrul a maximum două comitete consultative constituite la nivelul Consiliului de Administraţie" şi "o indemnizaţie de performanţă anuală (bonus anual), care va fi acordat doar în cazul în care administratorul va îndeplini obiectivele şi criteriile de performanţă stabilite în contract. Prin contractul de mandat nr.117/26.04.20 13, Valentin Dorobanţu, în calitate de director general, beneficiază de "o remuneraţie fixă lunară în cuantum de 7.000 de euro net".
Verificările echipei de control au evidenţiat faptul că, în perioada martie 2013-ianuarie 2014, la nivelul SNTFC CFR Călători SA nu au fost aplicate prevederile legale care limitează nivelul remuneraţiilor stabilite prin contractele de administrare şi respectiv prin contractul de mandat al directorului general. Astfel, în perioada martie 2013 - ianuarie 2014, Valentin Dorobanţu a beneficiat "atât de remuneraţie lunară stabilită prin contractul de mandat, echivalentul în lei a 7.000 de euro net, cât şi de remuneraţie lunară de administrator în cuantum de 2.000 de euro net".
Rezultă că Valentin Dorobanţu "a beneficiat în mod necuvenit de remuneraţia de administrator de aproximativ 93.742 de lei". Practic, Valentin Dorobanţu a încasat lunar 9.000 de euro, adică de vreo şase ori mai mult decât preşedintele Traian Băsescu, dacă ţinem cont că şeful statului primeşte lunar circa 1.500 de euro".
Răspunde
2 0
Ghita
07 Mar 20:17
Un politruc incapabil de gandire independenta mai ales in spiritul firavei justitii post PSD iste :)) ciudat cum revine molima minciunilor si nedreptatilor... Oare o fi politica
De
Vina???
Răspunde
0 -1
incredibil
07 Mar 19:47
Cred ca nu sunteti normali... Sute de mii de dosare???? Cati procurori sunt in parchet? Oare au existat 600.000 de dosare? Nuuuu! Aveti un rationament total gresit
Răspunde
2 0
Ce se intampla dupa plecarea de la putere a coruptilor ???
07 Mar 19:13
Pai , Nitu , Cazanciuc, Pontonel si echipa , SIGUR , nu primesc NUP !!! Hai ca nu mai e mult , asa cedeau si mafiotii din fotbal ca ciordeala e vesnica si uite acum ce bine le sta in costume , nu la dunga ci cu dungi !!!!
Răspunde
2 0
Ce se intampla dupa plecarea de la putere a coruptilor ???
07 Mar 19:13
Pai , Nitu , Cazanciuc, Pontonel si echipa , SIGUR , nu primesc NUP !!! Hai ca nu mai e mult , asa cedeau si mafiotii din fotbal ca ciordeala e vesnica si uite acum ce bine le sta in costume , nu la dunga ci cu dungi !!!!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?