Culturile agricole din judeţul Gorj sunt salvate de ninsorile abundente

 
Foto: Realitatea TV
Foto: Realitatea TV
Ninsorile abundente din ultimele zile au şi urmări pozitive. Vorbim despre agricultura din judeţul Gorj care era la un pas de dezastru din cauza lipsei precipitaţiilor. Acum, specialiştii în domeniu spun că producătorii agricoli se pot aştepta la o cultura satisfăcătoare pentru acest an.
Gerul şi lipsa ploilor sau a ninsorilor din ultimele luni puteau produce pagube în agricultură. O bună parte din culturi au fost la un pas de a fi distruse însă ninsorile au venit ca o mână cerească.

"Importantă este zăpadă si îndeosebi ploile cazute în ultima perioadă. Acum, ce a rămas, sigur că încearcă să îşi refacă potenţialul biologic şi bineînţeles că noi vom sări în ajutor cu fertilizarea fazială şi putem spune că îndreptăm în mare parte situaţia culturilor care sunt", a precizat Traian Ghinoiu, inginer agronom.


Oamenii se bucură că în plină criză economică măcar investiţia în agricultură nu se va duce pe apa sâmbetei.

Potrivit specialiştilor, stratul de zăpadă protejează culturile şi ajută la formarea unei rezerve de apă în sol putând astfel să fie asimilată mai uşor şi mai bine în culturile de grâu, porumb şi orz.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?