Tudorel Toader umblă cu ordonanța "vopsită". Acuzație incredibilă de la CSM

 

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii își exprimă dezaprobarea cu privire la publicarea în Monitorul Oficial a unor acte normative emise de Guvern diferite în conţinut faţă de cele înaintate CSM spre avizare.Scrisoarea descrisă a CSM indică faptul că în forma publicată în Monitorul Oficial a OUG nr. 12/2019, cea care modifică OUG 7, sunt prevăzute două noi articole referitoare la desfășurarea activității în cadrul Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție de către ofițeri sau agenți de poliție judiciară ori de către specialiști în domeniul prelucrării și valorificării informațiilor, economic, financiar, vamal, informatic, precum și în alte domenii, în condiţiile în care forma înaintată Consiliului Superior al Magistraturii spre avizare nu cuprindea nicio dispoziție referitoare la această secţie.

De asemenea, forma publicată în Monitorul Oficial a OUG nr. 8/2019 privind unele măsuri pentru aplicarea de către România a Regulamentului UE 2017/1939 al Consiliului din 12 octombrie 2017 de punere în aplicare a unei forme de cooperare consolidată în ceea ce privește instituirea Parchetului European, cuprinde o modificare faţă de varianta avizată favorabil de către Consiliul Superior al Magistraturii, în sensul că din comisia de selecție face parte președintele Consiliului Superior al Magistraturii, iar nu un membru desemnat de Plen.

Scrisoarea mai aminteşte şi de informaţiile contradictorii vehiculate în spaţiul public privind numărul şi modul de sesizare în cauzele penale privind magistraţi.

Secția pentru procurori reaminteşte următoarele date statistice privind activitatea întregului Minister Public:

În cursul anului 2016 numărul total al cauzelor de soluționat a fost de 4.579, dintre care 94 de cauze înregistrate în urma sesizării din oficiu (2%), fiind soluționate un număr de 2.860 de cauze, 19 cauze prin trimitere în judecată și 2.841 de cauze prin clasare.

Vedeta tv a sărbătorit Ziua Femeii, goală pușcă FOTO

În cursul anului 2017 numărul total al cauzelor de soluționat a fost de 4.034, dintre care 77 de cauze înregistrate în urma sesizării din oficiu (1,9%), fiind soluționate un număr de 2580 de cauze, 10 cauze prin trimitere în judecată și 2569 de cauze prin clasare.

În prima jumătate a anului 2018 numărul total al cauzelor de soluționat a fost de 2.321, dintre care 39 de cauze înregistrate în urma sesizării din oficiu (1,68%), fiind soluționate un număr de 1.008 cauze, 3 cauze prin trimitere în judecată și 1.004 cauze prin clasare.

Cu referire la situația statistică a cauzelor preluate de Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, din raportul de activitate al Secţiei pe anul 2018 rezultă că au fost preluate 1242 cauze de pe rolul celorlalte parchete, dintre care 105 dosare au fost soluționate în cursul anului 2018, respectiv 103 cauze prin clasare, iar în 2 cauze s-a dispus trimiterea în judecată, se spune în cmunicatul secţiei de procurori a CSM.

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Mihalache
08 Mar 19:54
Tudorel Toader alesul infractorilor si al banditilor umbla cu cioara vopsita prin justitia românească.
Răspunde
0 0
Costin Stefan
08 Mar 19:17
Dragnea, Dan si cu Dancila,
Au dus tara in mocirla;
Si , cu toaderii supusi,
Ne indreapta catre rusi.
Răspunde
0 0
Si eu ami idei,dar nu tine nimeni seama de ale.Deh,daca nu mă zbat ?
08 Mar 18:01
Mai să fie,toata lumea legifereaza in tara asta ?CSM dă avize consultative,nu conforme.Atunci ce pretentii are sa se tină seama de propunerile sale in mod obligatoriu.Deciziile guvernului se pot schima numai de parlament,nu si de opinia publică,bre.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?