Armand Goșu: ”România și-a făcut selfie-uri în aeroport”. Care este strategia Rusiei în R. Moldova

 
Maia Sandu
Maia Sandu

Istoricul Armand Goșu critică atitudinea ezitantă a României în criza din Republica Moldova și spune că Bucureștiul nu a avut niciun fel de rol în rezolvarea blocajului politic din țara vecină. 

„Sigur, a fost și România pe undeva, pe acolo, și a făcut niște selfie-uri în aeroport. N-a fost implicată în această operațiune de debarcare a lui Plahotniuc și evident, chiar dacă într-un interviu-două se menționează, lumea de acolo înțelege ce se întâmplă și zâmbește”, a declarat la Digi24 istoricul Armand Goșu.

Oligarhul atotputernic din Republica Moldova, Vladimir Plahotniuc, a nimerit „cam între vagoane” după ce ce a fost implicat într-o răfuială între diverse grupări criminale apropiate de cercurile puterii de la Moscova. A ajutat - inclusiv prin intermediul României - la spălarea a miliarde de dolari și a sfârșit prin a-i enerva foarte tare pe ruși, a explicat la Digi24 Armand Goșu, specialist în spațiul ex-sovietic.

Pe numele liderului Partidului Democrat există un dosar penal deschis de anchetatorii ruşi. Asta fiindcă Plahotniuc ar fi furat 560 de milioane de dolari din băncile din această ţară. De altfel, Moscova a anunţat acuzaţiile la adresa lui Plahotniuc încă din luna februarie: acesta ar fi organizat, împreună cu un alt om de afaceri, o grupare criminală internațională prin care ar fi retras ilegal banii respectivi.

Așa s-ar explica schimbarea de atitudine a Moscovei și faptul că pentru prima dată după criza din Crimeea, Rusia s-a găsit de aceeași parte a mesei cu americanii și europenii. Pe de altă parte, Rusia face acum și un folositor exercițiu de imagine, cucerind inimile și mințile moldovenilor, o bătălie esențială în războiul hibrid al zilelor noastre, pe care, din păcate, România a pierdut-o, spune istoricul Armand Goșu.

Articolul integralAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?