Crima de la coaforul din Titu, analizată de un expert criminalist: "Gelozia este o boală"

Crima de la coaforul din Titu, analizată de un expert criminalist: "Gelozia este o boală"
Crima de la coaforul din Titu, analizată de un expert criminalist: "Gelozia este o boală"

Dan Antonescu, expert criminalist, a analizat, la Realitatea TV, crima pasională la un salon de înfrumusețare din Titu. Un militar care revenise recent din Afganistan şi-a înjunghiat de mai multe ori iubita, într-un coafor. Femeia în vârstă de 25 de ani a decedat la spitalul din oraș. "Violenţa în cuplu este, din păcate, mult mai prezentă în societatea noastră. Şi nu numai în societatea noastră. Este vorba, în primul rând, despre cultura, educaţia pe care o primesc mulţi dintre cei care comit astfel de fapte. S-au obişnuit ca în familie să vadă astfel de modele şi să le transmită mai departe, să îşi însuşească ceea ce au văzut. După aceea, vorbim despre gelozie care, am spus-o şi o repet, este o boală. Ea trebuie tratată, e foarte greu de tratat şi e foarte greu de gestionat, mai ales de cei care suferă de ea. Au nevoie de consiliere psihologică, au nevoie de ajutor, au nevoie să înţeleagă ei că gândesc greşit. Legislaţia în domeniu, chiar dacă "e sublimă, dar lipseşte cu desăvârşire", ea există, dar efectele ei sunt cumva foarte greu de observat. În primul rând, sancţiunea pe care o primesc cei care încalcă legislaţia, o hotărâre judecătorească, şi aici mă refer la acel ordin de protecţie, este nesimnificativă şi foarte rar aplicată de instanţă. Li se pune o hârtie în faţă şi li se spune că nu mai au voie să ia legătura sau să se apropie de cineva. Acestea sunt nimic în faţa unor oameni care văd negru, pentru că femeia le aparţine, aşa gândesc ei, e proprietatea lor şi trebuie să facă ce vrea acel bărbat sau trebuie să se comporte aşa cum vrea el. Aşa a fost educat că femeia trebuie să fie supusă, că femeia trebuie să fie ascultătoare, nu are voie să ridice ochii din pământ, nu are voie să privească la altcineva, nu are voie să aibă iniţiative. Iniţiativele şi hotărârile sunt în dreptul bărbatului, aşa au înţeles în familiile lor, aşa se comportă în continuare", spune Antonescu.

Expertul criminalist vorbeşte şi despre frustrările acumulate de militarul care şi-a ucis iubita.

"Au fost situaţii foarte multe şi la militarii care au fost în Vietnam, militarii americani, au venit cu nişte probleme psihice de acolo. Nu pot să mă erijez într-un psiholog sau un psihiatru, să trag o concluzie referitoare la influenţa pe care a avut-o acel stadiu în Afghanistan asupra psihicului acesui om. Dar el era la al doilea eşec în viaţa sentimentală. E divorţat deja, era la a doua relaţie. Şi pe această femeie, bănuiesc că şi pe prima le bănuia de alte relaţii decât cea cu el. Şi de aici aceste frustrări acumulate şi care până la urmă au dat rezultatul tragic", mai spune Dan Antonescu.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?