Gușă: Croații sunt adevărații eroi ai Cupei Mondiale. Lumea se reîmparte după meciul Trump-Putin

 
Cozmin Guşă
Cozmin Guşă

Cozmin Gușă, președintele FR Judo a vorbit într-o intervenție telefonică în emisiunea REALITATEA ROMÂNEASCĂ, despre cum a decurs campionatul mondial de fotbal din 2018 și despre ce va urma în zilele următoare, în urma discuției Trump-Putin. "Am avut șansa să umăresc acest campionat mondial de la început până la final. Sigur că au fost foarte multe surprize, și echipe mari ca Germania, Argentina, Brazilia nu au reușit să ajungă în această fază finală, asta e viața. Cei care și-au văzut obiectivul și au fost foarte disciplinați, respectiv Franța și Croația au ajuns în finală. 

Ce să mai zicem, că suntem supărați. Jocul l-a câștigat Croația, campionatul l-a câștigat Franța. Nu se îndoiește nimeni de acest lucru. Din nefericire, și mi-a părut rău că la golul lui Pogba, marele jucător Modric dacă nu s-ar fi întors cu spatele, ar fi blocat acel șut al lui Pogba. Croația este extrem de merituoasă. Din nefericire, marele show pe care l-a făcut președinta Croației parcă a depăsit limitele. Este o tipă simpatică, dar nu a avut o atitudine prezidențială. Parcă putea să susțină echipa mai discret și mai elegant, având în vedere statutul prezidențial. Este de apreciat transmisia Televiziunii care nu a insistat asupra oaspeților lui Putin, asupra președinților care au fost acolo, pentru că era antisport, antifotbal, în schimb Putin și-a luat partea lui de glorie, ploaia l-a ajutat!”, a spus Gușă, după finala Cupei Mondiale, câștigată de Franța cu 4-2 în fața Croației. 

Gușă crede că echipa Croația ar fi meritat să câștige și că, jucătorii din Balcani sunt adevărații eroi ai meciului. 

”Nu doresc să blamez Franța în niciun fel, vorbim despre baza de selecție, Croația are 4 milioane și Franța câteva sute de milioane, dar în sport câștigă cel mai bun și Croația ar fi putut să câștige dacă nu făcea niste greseli. Toată lumea este merituoasă în fața unei asemenea finale. Croații par mai mult eroi decât francezii, ceea ce le asigură și partea lor de glorie, rezultatul rămâne și Franța are o notorizare în plus. Dacă la nivel de prestigiu Rusia a arătat altceva decât se crede în plan mondial și Putin la fel, la rândul lui, Franta a arătat determinare și organizare, ceea ce lui Macron îi va servi în viitor pe noua lui ofensivă geopolitică care devine din ce în ce mai evidentă, mai ales pe această regresia a Germaniei a fost evidentă la acest Campionat mondial, dar și felul în care evoluează politica germană în interior”, a spus Gușă.

Reuniunea NATO, unde s-a remarcat Donald Trump și Cupa Mondială, găzduită de Rusia lui Vladimir Putin, au prefațat importanta întâlnire de de luni, între liderii SUA și Rusiei. Va fi un summit care ne va arăta cum se împart influențele, crede Gușă.

”Acest eveniment care este fotbalistic și care a fost urmărit de miliarde de oameni îi va conferi o alonjă mare lui Putin la întâlnirea cu Trump. Trump a avut campionatul lui mondial militar, care s-a desfășurat la reuniunea NATO din această săptămână și a avut o alonjă foarte mare și i-a disciplinat pe toți acolo, în ciuda faptului că a acționat împotriva regulilor. Putin a avut în ultimele 2 zile o revenire mare, fără să politizeze Campionatul Mondial, dar arătându-și forța, determinarea, corectitudinea. Mâine și răspoimâine să comentăm cum se reîmparte lumea și cum se împart influențele. Să nu uităm că meciul Trump - Putin se va face pe teren european și mai mult la Helsinki, Finlanda, care este o țară agregată energetic și financiar cu Rusia, adică Putin are un avantaj în plus în fața discuțiilor cu Trump. Să nu ne facem iluzii că vom afla tot ce s-a discutat, vom vedea pe parcurs consecințe care va împărți lumea începând de mâine dimineață.", a spus Cozmin Gușă.

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?