Constantin Brâncuşi, pe locul 16 în clasamentul celor mai valoroşi artişti vizuali ai secolului XX

 
Foto: cere.ro
Foto: cere.ro
Constantin Brâncuşi se află pe locul 16 în clasamentul celor mai valoroşi artişti vizuali ai secolului XX, realizat de galeria londoneză Saatchi, în care lider este pictorul Pablo Picasso, potrivit cotidianului britanic The Times.

În urma sondajului desfăşurat pe site-ul galeriei Saatchi timp de 16 săptămâni, care a atras, în total, peste 1,4 milioane de voturi, Picasso s-a clasat pe locul I, cu 21.587 voturi. Iniţiatorul spaniol al cubismului este urmat în clasament de unul dintre cei mai revoluţionari pictori ai sfârşitului de secol XIX, francezul Paul Cezanne, cu 21.098 de voturi s-a clasat pe locul al doilea, şi de avangardistul austriac Gustav Klimt, cu 20.823 de voturi.

Între primii zece, în funcţie de numărul de voturi acumulate, se află şi Claude Monet (20.684, Henri Matisse (17.096), şi Andy Warhol (17.047).

Sculptorul român Constantin Brâncuşi a adunat 14.224 de voturi, clasându-se înaintea unor nume ca Salvador Dali, Rene Magritte sau Auguste Renoir.

Cel mai scump artist în viaţă, britanicul Damien Hirst, a cărui lucrare "Lullaby Spring" s-a vândut cu 19,2 milioane de dolari în 2007, ocupă locul 53 în clasament.

Demersul galeriei Saatchi, una dintre cele mai importante galerii de artă contemporană din lume, a avut ca scop popularizarea artei în lume, prin alcătuirea unui top al celor mai buni artişti vizuali dintr-o listă de 500 de nume. Lista a fost preluată dintr-un catalog al editurii Phaidon. Artiştii au putut fi votaţi pe site-ul galeriei Saatchi până la sfârşitul lunii mai. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?